Poslednji dan Svetskog prvenstva u znaku Ivane i Duplantisa

Treći dan Svetskog atletskog prvenstva u dvorani počeo je kvalifikacionim trkama na 60 m prepone. Već u prvoj grupi od šest trčao je naš Luka Trgovčević koji nije uspeo da izbori svoj plasman u polufinale. On je ovu deonicu istrčao za 7.89 s i zauzeo osmo mesto, u polufinale su prolazila prva tri takmičara iz svake grupe i šest najbržih po rezultatu.

Rezultat koji sam postigao od 7.90 s I nije toliko loš s obzirom da je 10h, ali napravio sam grešku na petoj prepone gde sam dosta izgubio I nisam mogao da se zaletim na finišu kako treba. Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo sledeći put će biti sigurno bolje. Sada mi odmah počinju treninzi za Evropsko prvenstvo u Minhenu. Očekujem da ću tamo nastupiti, moj cilj je barem da stignem do polufinala. Zadovoljan sam formom i sigurno cu napraviti bolji rezultat u Minhenu, tamo trčim 110 m prepone, rekao je Luka.

Još jedna srpska atletičarka takmičiće u prepodnevnom delu programa, a to je Jovana Ilić u troskoku.

U drugom delu dana očekuje nas ono što cela Srbija željno iščekuje, beogradska arena će ovog popodneva biti puna jer ćemo na zaletištu skoka udalj gledati našu najbolju atletičarku Ivanu Španović od 17.37h. Nešto malo pre toga startovaće svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis od 16.35h.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE