TADIĆ OSVETIO PARTIZAN: Ajaks u goleadi bolji od Fejenorda

Fudbaleri Ajaksa pobedili su na Johan Krojf areni u Amsterdamu Fejenord u 27. kolu holandske Eredivizije sa 3-2, a gol je postigao i kapiten srpske reprezentacije i amsterdamskog velikana Dušan Tadić.

Poveli su gosti već u 8. minutu, kada je Sinestera iskoristio dobru poziciju u kojoj se našao i postigao gol glavom za 1-0. Na pravom mestu se, na drugoj strani, našao i Sebastijen Heler u 24. minutu i poravnao rezultat na 1-1.

Ipak, radost domaćih navijača i fudbalera trajala je samo 4 minuta, kada je Gus Til dobro ispratio centaršut i ponovo doveo tim iz Roterdama u prednost. Sa rezultatom 2-1 za gostujući tim se otišlo i na poluvreme.

Onda je na scenu stupio Dušan Tadić! On je u 78. minutu fenomenalno izvedenim slobodnim udarcem izjednačio na 2-2, a šest minuta kasnije je Entoni dobro ispratio centaršut Nikolasa Taljafika i postavio konačan rezultat, donevši svom timu pobedu nakon preokreta.

Ajaks tako ostaje na prvoj poziciji Eredivizije sa 66 poena, dok je Fejenord na 3. mestu sa 55. Između njih je PSV, koji ima dva boda manje od velikog rivala iz Amsterdama, sa kojim vodi veliku borbu za šampionsku titulu.

Podsetimo, prethodno je Fejenord u revanšu osmine finala Lige konferencija rutinski eliminisao beogradski Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE