OGLASIO SE TRINKIJERI: Poslao bitnu poruku o odlasku iz Partizana!

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri, ostao je u lepom sećanju navijačima Partizana.

Međutim, sezona 2019/2020 i pandemija korona virusa, prekinula je njihove ambicije da stignu do trofeja u ABA ligi i Evrokupu.

U razgovoru za ATV, on se toga prisetio:

Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome. Jedino što ne želim je da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Mislio sam da je bolje da neko gađa mene. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu zahtevati principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. Još uvek mi je jako žao. – rekao je on.

Potom je imao i reči hvale za svoj bivši klub:

Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan, na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku… Meni je sjajno u Partizanu, sa navijačima i igračima. Pričamo uvek o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u taj klub. Grb Partizana mi je istetoviran na srcu. To je škola koja je nazaboravna. Najveća snaga kluba su navijači, jer izvuku 30 posto više. – zaključuje Trinkijeri.

On je nakon Partizana preuzeo minhenski Bajern, koga i sada vodi nadomak plasmana u četvrtfinale Evrolige.

Foto: KK Partizan NIS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE