Preokret Partizana za važnu pobedu u Surdulici (VIDEO)

Fudbaleri Partizana došli su do važne pobede na gostovanju u Surdulici 1:2 (1:1) posle preokreta i tako se izjednačili na tabeli sa Crvenom zvezdom.

Partizan je od starta imao terensku inicijativu, ali nisu uspevali da stvore ozbiljnije šanse. Prvu ozbiljniju priliku imao je Rikardo u 20. minutu kada je njegov šut izblokiran.

Međutim, sa druge strane Radnik je pokazao efikasnost jer su posle prve prilike došli do gola.

Posle centrašuta Medića, Milovanović je glavom sjajno zatresao mrežu crno-beli i doneo vođstvo domaćima.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 34.minutu Partizan je postigao gol, pošto je Menig sjajno prošao po desnoj strani i uposlio je u sredini Terzića koji je uspeo da savlada golmana domaćih – 1:1.

Do kraja prvog dela je ostao ovaj rezultat.

Kako je počeo drugi deo, Partizan je došao do preokreta. U trećem minutu Rikardo je primio loptu na 25 metar od gola, odbrana Radnika mu je ostavila prostora, što je on iskoristio da se namesti i odličnim udarcem postigne gol – 1:2.

Ušl se u narednom periodu u potpuno miran deo utakmice u kojoj nije bilo prilika. Igralo se rastrzano na sredini terena uz mnogo kontakta i faulova.

Prvo uzbuđenje posle gola višeno je tek u 70. minutu kada je Rikardo izbio sam ispreg gola domaćih i postigao gol, ali je linijski sudija podigao ofsajd. Posle gledanja VAR-a potvrđena je odluka da je ofsajd tako da je gol poništen.

Deset minuta kasnije, Partizan je imao novu priliku. Posle kornera lopta je pala u kazneni prostor de ju je Menig zhvatio iz voleja, ali su odbrambeni igrači domaćih izblokirali udarac Holanđanina.

U 88. minutu Menig se ponovo našao u odličnoj šansi. Na asistenciju Rikarda, primio je loptu u kaznenom prostoru i zaobišao golmana domaćih, ali nije uspeo da zaobiđe štopera na gol liniji i rezultat je ostao nepromenjen.

U trećem minutu nadoknade zaledila su se srca “grobara” pošto je Spasić probio sa leve strane i pogodio prečku, a potom su igrači Radnikaiz odbitka bili neprecizni i Stevanović je ostao nesavladan.

Partizan sad ima 75 bodova kao i Crvena zvezda na čelu tabele, dok Radnik je 9. sa 33 boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE