Zvezda dobila žilavu Cibonu uz reviju brutalnih zakucavanja (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde uz velike muke pobedili su Cibonu u Zagrebu sa 78-74, u okviru 23. kola regionalne ABA lige.

Osim uvodnih poena Brankovića, Crvena zvezda je trojkom Kalinića prešla u prednost na početku utakmice, koja je ubrzo postala i dvocifrena (22-12), početkom druge četvrtine, posle poena Mitrovića kojima je i otvorena deonica. U tom intervalu viđena su i dva atraktivna zakucavanja, Erona Vajta i Luke Mitrovića, koja su bila samo uvod u reviju ovakvih poteza.

Međutim, kada se činilo da crveno-beli idu ka rutinskom rešavanju utakmice, desio se prazan hod, gde gostujući tim nije postigao nijedan koš više od pet minuta, što je rezultovalo velikim preokretom tima Gašpera Okorna.

Prvo su se fantastičnim zakucavanjima Gegića i Riversa približili na samo poen razlike (22-21) posle nešto više od tri minuta igre u drugom kvartalu, a potom je Vildoza trojkom vratio i i prednost svom timu, prvu nakon samog početka.

Iako je Branković kompletirao seriju 14-0 za prednost od 26-22, na scenu je kada je bilo najteže stupio Ognjen Dobrić sa 4 uzastopna poena i poravnao rezultat. Usledio je period smenjivanja u vođstvu, sve do završnice kada su američki košarkaši Volters i Vajt prikupili solidnu zalihu razlike za svoj tim na velikoj pauzi, kada su crveno-beli vodili sa 38-32.

Hrvatski tim je bolje krenuo nakon povratka na parket i posle nepuna tri minuta stigao do izjednačenja poenima, na ovoj utakmici jako raspoloženog, Brankovića.

Posle nešto manje od četiri minuta igre u trećoj četvrtini viđeno je još jedno zakucavanje Luke Mitrovića, kog je odlično pronašao Dobrić i proigrao između nekoliko protivničkih košarkaša. Isto je nešto kasnije učinio i Vajt, a ovog puta se Mitrović našao u ulozi asistenta.

Međutim, to je već bilo zakucavanje za prekid nove serije Cibosa od 8-0 (47-44). Usledio je minut i po praznog hoda, koji je novim brutalnim kucanjem, ponovo uz saradnju sa Stefanom Markovićem, prekinuo Luka Mitrović i tako dodatno umanjio razliku (47-46), ali je domaćin ljubomorno čuvao prednost sve do trojke Erona Vajta za preokret (51-49) na manje od dva minuta do ulaska u poslednjih deset minuta.

Na isti način je na drugoj strani odmah uzvratio Amar Gegić, a na tri sekunde doneo koš viška svom timu pred odlučujuću četvrtinu (56-54).

Novi preokret se desio posle prodora Nikole Ivanovića, pa je tim Dejana Radonjića na sedam i po minuta ponovo poveo (58-56), nakon što domaćin nije uspevao da postigne nijedan poen otkako je otpočela ova deonica. Ispostavilo se da su ovi poeni samo bili deo dvocifrene serije 12-0, kojom je Zvezda povela sa 65-56, kojoj je najviše doprineo Kalinić.

Srpski predstavnik u Evroligi je međutim dozvolio momente opuštanja, što je protivnik ekspresno iskoristio i trojkom Tonija Nakića očas napravio preokret, kada je vodio sa 68-67.

Iako Kalinić nije uspevao da pogodi trojku u završnici, srpski tim je dobrom odbranom i realizacijom sa linije slobodnih bacanja uspeo da reši meč u svoju korist.

Sve dileme je definitivno razrešio Ognjen Dobrić trojkom na 19 sekundi do kraja za 78-72.

Najefikasniji na utakmici bili su Danko Branković sa 17 poena, uz 6 skokova i asistenciju, i Amar Gegić sa isto toliko poena, na šta je dodao i 7 skokova i 5 asistencija. Toni Nakić postigao je poen manje, uz još 6 skokova i 3 asistencije.

Ipak, ni sjajan učinak ove trojice košarkaša nije bio dovoljan za pobedu u Draženovom domu nad evroligašem.

U pobedničkom timu su na kraju najefikasniji bili Dobrić (4 skoka, 3 asistencije) i Kalinić sa po 14 poena (5 skokova, 1 asistencija). Volters je postigao dva poena manje, uz 4 skoka i 2 asistencije. Po 11 su imali Ivanović i Mitrović, s tim da je on zabeležio i dabl-dabl sa 10 skokova, a dodao je i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE