Obradović otkrio zašto Kuruc nije u timu, prokomentarisao i izbacivanje ruskih klubova!

U okviru 16. kola Evrokupa košarkaši Partizana su večeras savladali Slask u Vroclavu rezultatom 93:71 i obezbedili drugo mesto pred plej-of.

Odigrali su crno-beli sjajan meč kojim je bio zadovoljan i trener ekipe Željko Obradović.

Znali smo da nas očekuje težak posao, znali smo da moramo da budemo na visokom nivou, a svima nam je u glavama bila prva utakmica, u kojom smo teškom mukom stigli do pobede, rekao je Obradović i dodao:

Prvo poluvreme je bilo ključno za epilog meča. Ušli smo u meč onako kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Odbrana je bila na željenom nivou, stizali smo do lakih poena iz tranzicije, kontrolisali smo dešavanja u reketu, pronalazili otvorene pozicije za šut. U nastavku je bilo oscilacija, ali smo kontrolisali dešavanja na parketu i zasluženo stigli do pobede. Odmah se okrećemo iskušenjima koja slede, jer ulazimo u samu završnicu.

Obradović je upitan zašto u timu nije bilo Kuruca, kao i šta misli o odluci da ruski timovi budu izbačeni iz takmičenja.

Kuruc nije bio u sastavu tima, jer je to bila moja odluka. Žao mi je ruskih klubova, smatram da politiku i sport ne treba mešati, smatram da sportisti ne treba da trpe posledice političkih odluka. Sport je nešto što povezuje ljude i treba ga negovati. Iz dubine duše sam protiv rata, iz dubine duše žalim za svakom ljudskom žrtvom i nadam se da će ratni sukobi uskoro prestati, kazao je Obradović i zaključio:

Ne razmišljamo o tome ko će nam biti rival u plej-ofu Evrokupa. Idemo od utakmice do utakmice, a za nas je svaki meč finale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE