Partizan rutinski do trijumfa i drugog mesta (VIDEO)

U okviru 16. kola Evrokupa košarkaši Partizana savladali su ekipu Slaska iz Vroclava rezultatom 93:71 i obezbedili najmanje drugo mesto pred plej-of.

Tim Željka Obradovića je fantastično ušao u meč, posle nepuna tri minuta koševima Pantera i Avramovića crno-beli su vodili sa 10:2.

U nastavku su Beograđani nastavili sa dominatnom igrom, pa su došli i do dvocifrene prednosti,  Smailagić je asistirao Koprivici koji je zakucao za prednost od 14:4. Fantastičnim poenima Pantera i Avramovića nastavljena je sjajna serija gostujućeg tima koji je na kraju prve deonice imao prednost od  29:14.

U drugoj četvrtini domaći su nešto bolje zaigrali, ali su crno-beli dobro igrali i održavali dvocifrenu prednost. Na pauzu nakon prvog poluvremena gosti su otišli sa prednošću od 48:31.

Odlična igra Partizana je nastavljena i u drugom poluvremenu, održavali su crno-beli prednost 52:35.

Međutim, u nastavku treće deonice usledio je blagi pad u igri i jednih i drugih pa je tako za 5 minuta košarke postignuto samo 12 poena, a oba tima su upisala po 6 poena.

Imali su crno beli sredinom treće deonice 19 poena prednosti, Slaska je u finišu ovog perioda igre zaigrao nešto bolje, pa su se domaći zahvaljući raspoloženom Trajsu približili gostima, a treća četvrtina završena je rezultatom 64:53.

U poslednju četvrtini Partizan je odmah preko Madara došao do poena. Sjano su igrali crno-beli, odličan protok lopte i nekoliko brzih dodavanja koje su razmenili Trifunović i Dalas Mur pa je to rezultovano novom trojkom, i velikom prednošću Partizana – 53:72.

Nisu gosti ništa prepuštali slučaju, održavali su prednost i stigli do rutinske pobede u ovom meču.

Jam Madar je upisao 15 poena, a na toj brojci je ostao i Panter. Ledej je upisao 14, Avramović 11 poena, a Koprivica je dodao 10 poena i 8 skokova.

Kod domaćih najbolji je bio Karolak sa 14 i Trajs sa 13 poena i osam asistencija, a Kanter je upisao 12 poena i sedam skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE RAZBIO DENVER: Edvards se poklonio Jokiću

Košarkaši Denvera gube nakon prvog meča polufinala zapadne konferencije. Minesota je napravila brejk 106:99 za vođstvo od 1:0. Kod pobednika se...

POVEZANE OBJAVE