Legenda srpske košarke oštro o odluci Evrolige!

Nakon što je Evroliga juče zvanično potvrdila da su svi ruski klubovi suspendovani iz ovog takmičenja kao i iz Evrokupa zbog rata u Ukrajini, usledile su razne reakcije.

Legenda srpske košarke Željko Rebrača izrazio je nezadovoljstvo zbog ovakve odluke Evrolige. Rebrača je ovakvu odluku osetio i na sopstvenoj koži s obzirom na to da je devedesetih godina prošlog veka, i Srbija bila pod sankcijama, pa je naš nacionalni tim čak četiri godine bio onemogućen da se takmiči na međunarodnoj sceni.

To je po mom mišljenju katastrofalna odluka. Osetio sam to na svojoj koži devedesetih, kada nismo otišli na Olimpijske igre, ali to je van naše kontrole. Izlišno je pričati o nepravdi koja je naneta klubovima, kao i 1992. godine smatram da je katastrofa, kao i da se kažnjavaju nedužni ljudi”, istakao je Rebrača.

Slavni košarkaš je pomenuo i regularnost elitnog košarkaškog takmičenja.

Ovakav potez dovodi do toga da li je regularna liga. Da li bi Hrvati bili drugi i igrali finale da smo mi otišli na to takmičenje? Odluku Evrolige smatram istom sa onom Australijan opena da Đokoviću zabrani učešće na prvom Grend Slemu. Sramnom i užasnom, zaključio je Rebrača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zidan već odbio jednog velikana?

Fudbaleri Bajerna imaju lošu sezonu iza sebe pošto su izgubili titulu posle 11 godina, ali je mogu koliko-toliko spasiti...

POVEZANE OBJAVE