Tadić o brojkama: To je totalno nebitno!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić je govorio na konferenciji za novinare pred duel sa Mađarskom u Budimpešti.

Naša reprezentacija će u okviru priprema za Mundijal, u četvrtak od 19.30 gostovati Mađarskoj, dok će 29. snage odmeriti sa Danskom u Kopenhagenu.

Kao što je Mister rekao, ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, želiš svaki trening, utakmicu, nebitno da li ima najveći značaj ili je prijateljskog karaktera, želiš da pobediš. Pripremamo se u najboljem mogućem smeru.

Na pitanje da li će probati da obori rekod Branislava Ivanovića po broju postignutih pogodaka u dresu reprezentacije, Tadić kaže:

Nikada o tome nisam razmišljao i mislim da je to totalno nebitno. Mnogo je važnije šta postigneš sa ekipom. Meni će ovo biti drugo Svetsko prvenstvo i mislim da se više gleda šta ćemo tamo napraviti, a da li će neko odigrati 10-20-100 ili 150 utakmica je potpuno nevažno.

Mađarski novinari su pitali kapitena šta se desilo pa je selekcija od grupe jakih pojedinaca postala moćan tim.

Bili smo i ranije jaki individualno, ali otkako je Mister došao usadio nam je zajedništvo, okupio nas, napravio odličnu atmosferu, iskrenu i onda se sve sklopilo. Individualni kvalitet koji imamo može da dođe do izražaja kada svako radi ono što se od njega očekuje, kada zna šta u svakom trenutku treba da radi i onda nema problema. Uživanje, sloga, zajedništvo, da igramo za našu zemlju sa ljubavlju, sa strašću.., rekao je on.

Kapiten nema posebne želje pred predstojeći žreb za grupe na Mundijalu.

Mislim da je to sasvim nebitno. Fokusirani smo na našu igru i mislim da nam to savršeno prija. Voleli bismo da dobijemo atraktivne protivnike, mada su takvi svi na Svetskom prvenstvu, zaključio je Tadić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Incident na kraju meča u Istanbulu: Obradović terao igrače u svlačionicu, najvijači gađali loptom Dialoa! (VIDEO)

Na kraju meča u Istanbulu, u kojem je Fenerbahče savladao Monako, dogodio se incident između igrača Monaka i navijača...

POVEZANE OBJAVE