EVROLIGA: Ubedljivi Monako i Baskonija, Gudurić fenomenalan u porazu Fenera

U 31. kolu košarkaške Evrolige pobede su ostvarili Asvel, Baskonija i Monako.

Jedina neizvesnost viđena je u Kaunasu, gde je domaćin poražen od Asvela sa 72-68.

Činilo se da će gostujući sastav prelomiti utakmicu u trećoj deonici, kada je stekao dvocifrenu prednost (46-34), međutim neizvesnost je trajala do samog kraja.

Najefikasniji je bio Eli Okobo sa 21 poenom, na šta je dodao i 4 skoka i 5 asistencija, dok je Kris Džons imao 16 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani je Edgaras Ulanovas upisao 15, uz 5 asistencija i skok, a Arturas Milaknis 11.

Baskonija je bila ubedljiva u Fernando Buesa areni protiv Fenerbahčea našeg trenera Saše Đorđevića, pobedivši sa 77-62.

Najefikasniji na utakmici bio je Vejd Boldvin sa 24 poena, uz po 6 skokova i asistencija, dok je Alek Peters uz 16 poena upisao i 3 skoka i 2 asistencije. Sjajan je bio i Stiven Inoh, kome je skok falio za dabl-dabl učinak, a imao je 12 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Na drugoj strani je Jan Veseli imao sličan učinak, sa 12 poena, 9 skokova i 2 asistencije, dok je naš Marko Gudurić bio svestran sa 12 poena, 4 skoka i 6 asistencija.

Monako je u Kneževini lako savladao Olimpijakos, kome mnogo bolje ide na domaćem terenu, sa 92-72.

Ključna prednost je stečena tokom druge deonice, kad je domaćin poveo sa 19 poena prednosti (45-26).

Najbolji na utakmici bio je Majk Džejms sa 25 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije, dok je Dvejn Bejkon uz 15 poena imao i 5 skokova i asistenciju.

U poraženom sastavu je Mustafa Fal postigao 18 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije, dok je Aleksandar Vezenkov uz isti broj pooena zabeležio po 2 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE