Srbija pobedom počela pripreme za Mundijal!

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske u prijateljskoj utakmici rezultatom 1:0.

Od samog starta selekcija Srbije je krenula agresivno, već u 11. minutu naši momci su postigli pogodak koji nije priznat. Centrirao je Tadić sa desne strane, ali Mitrović nije mogao do nje. Na drugoj strani je ona došla do Filipa Kostića koji je preciznim udarcem smešta u suprotni gornji ugao, ali je isti odmah poništen zbog Mitrovićevog faula prilikom skoka.

Sa druge strane napadali su i Mađari ali na golu je bio sjajni Milinković Savić.

U 22. minutu opet sjajna prilika za Srbiju, Tadić je dobio loptu ali je izgubio vreme dok se prebacivao na jaču nogu, a potom i samu loptu. 

U 32. minutu dobra igra reprezentacije Srbije krunisana je pogotkom Mitrović je šutirao, a lopta se od Nađa odbila u gol. Ipak, nastala je pometnja i čekala se odluka iz VAR sobe, nakon čega je ipak Srbiji priznat gol, ali je on pripisan defanzivcu Mađarske Žoltu Nađu.

Nakon postignutog gola, “Orlovi” su nastavili sa agresivnom igrpm, a sjajnu priliku je imao Sergej Milinković-Savić, šutirao je direktno iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara, ali je udarac prošao pored stative.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa je na pauzu Srbija otišla sa vođstvom od jednog gola prednosti.

Na startu drugog poluvremena selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je napravio trostruku izmenu. Na teren su ušli Luka Jović, Nemanja Radonjić i Mihajlo Ristić, a igru su napustili Filip Kostić, Saša Lukić i Andrija Živković.

Prvi su zapretili Mađari, Šalaj je uputio je udarac sa ivice šesnaesterca otvorenim delom kopačke, ali nije bio precizan. Pavlović je morao da izađe, a u igru je ušao Stefan Mitrović.

U nastavku su Mađari bili agresivniji, a u 70. minutu Tadić je proigrao Radonjića koji je povukao loptu i svojom brzinom ostavio protivnika iza sebe. Pokušao je da proigra Mitrovića koji je fauliran, a jedan fudbaler Mađarske je igrao rukom, ali nakon VARA je procenjeno da nije bio penal.

Mitrović je u 77. minutu imao odličnu šansu, bio je sam ispred golmana Mađarske ali golman je sjajno intervenisao levom nogom i spasio svoj gol.

Srbija je u 88. minutu imala još jednu dobru šansu. Sjajno je povukao Luka Jović, da bi lopta potom stigla do Nemnje Radonjića, nakon toga se spetljao. Uspeo je da uputi solidan udarac, ali bez veće opasnosti po gol protivnika.

U drugom minutu nadoknade Mađari su imali veliku šansu za izjednačenje ali na kraju nisu uspeli postići pogodak pa je rezultat ostao nepromenjen, a Srbija je pobedom počela pripreme za Katar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Unikaha posle preokreta zakazale finale!

Košarkaši Unikahe savladali su Mursiju u drugom polufinalu 80:74. Protivnik u finalu će im biti Tenerife, koji je ranije...

POVEZANE OBJAVE