ATP MAJAMI: Kirjos demolirao Rubljova!

Na ATP masters turniru u Majamiju Australijanac Nik Kirjos je napravio veliko iznenađenje, savladavši veoma ubedljivo 7. tenisera sveta Andreja Rubljova sa 2-0, po setovima 6:3 i 6:0, za samo 51 minut igre.

Kontroverzni Australijanac, trenutno 102. teniser sveta, prednost brejka je stekao u trećem gemu prvog seta kada je poveo sa 2-1, ali mu je Rus odmah lako uzvratio i poravnao rezultat na 2-2.

Međutim, presudan je bio novi oduzet servis za prednost Kirjosa od 4-2, što je bila prednost koju nije više ispuštao i osvojio je set.

U drugom setu je odmah osvojio brejk u prvom gemu, iskoristivši treću brejk-priliku, a potom još dva puta oduzeo servis protivniku, ne dozvolivši mu nijedan gem.

U narednom kolu Kirjos će igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je sa 2-1 u setovima izbacio Japanca Taro Danijela.

Poraz je doživeo i Borna Ćorić, koje se vraća nakon problema sa povredama, i trenutno zauzima tek 166. mesto na ATP listi.

Ipak, on je uspeo da osvoji drugi set protiv 4. tenisera sveta Aleksandera Zvereva sa 6:3, kada je izjednačio rezultat, ali je istim bilansom Nemac osvojio odlučujući deo igre. Prvi set je osvajač olimpijskog zlata dobio sa 6-4.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE