Muta Nikolić oštro: Sude nam lopovi!

Trener Vojvodine Muta Nikolić nedavno je negativno prokomentarisao suđenje u Košarkaškoj ligi Srbije nakon čega je bio novčano kažnjen.

On je za “Danas” opet prokoemntarisao stanje u domaćoj ligi i uverava da je takmičenje neregularno.

Trebalo bi da nas puste da igramo košarku, a ne da se po celoj ligi igraju nameštene utakmice. Liga je neregularna i trebalo bi da ih bude sramota zbog toga. Dosta timova se bori za drugo mesto, ali se očigledno za nekog namešta, rekao je Nikolić i dodao:

Nisam se bunio kad smo gubili utakmice, a suđenje bilo fer, ali ovo protiv Kolubare je bilo smešno. A i kazna je smešna, dobio sam dve tehničke na pravdi Boga. Nikada nisam komentarisao suđenje, mada su nam uzeli četiri utakmice ove godine. Ne zna se ni ko sudi, ovo su katastrofalne sudije, ovo je strašno. Na toj utakmici su nas krali od početka do kraja. Valjda ima neki kontrolor koji je video šta se dešavalo, neka kaže u izveštaju da je bilo tendenciozno i onda nek se kazne. Nije tačno da u Srbiji nema dobrih sudija, problem je što sude neki lopovi i njih treba izbaciti iz lige.

On smatra da je glavni problem u organizaciji takmičenja.

Problem je organizacija takmičenja, Košarkaška liga Srbije je jako takmičenje, može svako svakog da dobije i trebalo bi da sude kvalitetne sudije. Takođe, mi bi trebalo da se borimo da nam košarka ne propadne. Sad ispada da srpskoj košarci ne treba Novi Sad kao centar. Ako je tako neka otvoreno kažu, da ne igramo više. Stalno se borimo da se ovaj sport vrati u velike gradove i da tamo dignemo košarku. Kod nas se guraju sela. Nemam ništa protiv sela, košarka može i tamo da se igra, ali zna se da se na visokom nivou može igrati samo u gradovima. Tu su veliki sponzori.

Legendarni trener podseća da je 50 godina darivao košarci.

Valjda sam nešto uradio za taj sport, a oni me kažnjavaju za stvari koje nisam uradio. Neću da se vežbaju na meni, da me šikaniraju i potcenjuju. Šalju ljude da se iživljavaju na meni”, dodao je Nikolić uz napomenu da će kaznu od 230.000 dinara platiti “kad bude imao pare.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE