Poraz Zvezde od konkurenta za plejof

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Berlinu od Albe sa 74-70 u 32. kolu Evrolige.

Ovaj meč je bio važan jer se Alba nalazi samo jedno mesto iza crveno-belih na tabeli, odnosno ovo je bio i deo borbe za TOP 8, posle izbacivanja ruskih ekipa.

Alba je košem Krisa Kumađea otvorila utakmicu. Nejt Volters je odmah uzvratio na drugoj strani. Kasnije domaća ekipa pravi seriju i vodi 6:2. Nakon toga, crveno-beli se konsoliduju, i nastavlja se neizvesna borba na početku meča. Nemački tim je u konstantnom vođstvu, a Zvezda drži priključak.

Serijom 7:0, Alba stiče +8 povevši 21:13. Stigli su do maksimalnih +9 nakon prvog perioda. Veliki problem za crveno bele, predstavljao je što za prvih deset minuta nisu ubacili nijedan šut za tri iz šest pokušaja.

Alba je nastavila sa dobrom igrom i na početku druge četvrtine, stekavši dvocifreno vođstvo. Sa dve vezane trojke Davidovca i Dobrića, Zvezda se spustila na pet poena minusa.

Međutim, odmah su sasečeni novom trojkom nemačkog tima. Kalinić i Volters prave novu seriju i svode Beograđane na ispod 4 poena zaostatka, a sa novom trojkom, vratili su se u meč potpuno, a košem su i poveli. Mini serijom 4:0, Alba je povela sa 37:35. Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Maodo Lo sa 12 i Džejlen Smit sa 10 poena, predvodili su Albu u prvom poluvremenu. U redovima Crvene zvezde, istakao se Nejt Volters sa 12 koševa. Osam poena ima Ognjen Dobrić. Rezultatski, ova četvrtina je pripala crveno-belima, koji su se rezultatski vratili u duel.

Do polovine trećeg perioda igralo se poen za poen, tako da je domaćin održavao prednost, najviše zahvaljujući Luku Sikmi koji je u ovom intervalu ubacio 6 poena.

Potom je usledilo gotovo dva minuta igre bez poena, što je prekinuo Maodo Lo na nešto manje od 4 minuta do kraja ovog dela igre. Ubrzo je Sikma pogodio i trojku (52-48), što je bio već njegov 9. poen samo u ovoj deonici, a oba tim su ponovo ušla u produktivniji period, pa se nastavio kontinuitet održavanja prednosti nemačkom predstavnika.

Delovalo je da je Zvezda u naletu kada je nanizala seriju 6-0, ali je ipak sa prednošću od pola koša u odlučujućih deset minuta ušla Alba, posle poena Zosmana u poslednjoj sekundi za 58-57.

Poslednji kvartal je počeo jako tvrdo, pa su prvi poeni viđeni tek posle više od dva minuta igre, kada je Marković odlično proigrao Dejana Davidovca.

U ovakvom odnosu snaga blagu razliku je pravio Maodo Lo, koji je u tim momentima pogodio trojku, a posle njegovog novog koša ponovo se prednost nemačkog tima popela na 4 poena razlike (65-61), kada je Dejan Radonjić bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Dobrić je uspeo da posle dobrog prodora smanji na 67-65, ali se poenima Deloa berlinski tim odlepio na +5, što je u ovakvoj utakmici u završnici predstavljalo veliku zalihu.

Ipak, nisu se crveno-beli predali, pa je na 38 sekundi do kraja Davidovac iskoristio prilično otvoren šut posle pasa Kalinića za samo koš zaostatka (72-70), a na taj način je postao i dvocifren, sa svojim 11. poenom.

Na kraju je Nejt Volters definitivno promašio mogućnost da se ode u produžetak, nakon što je Sikma sa linije slobodnih bacanja doneo, ispostavilo se, konačan rezultat.

Najbolji na utakmici bio je Maodo Lo sa 22 poena i po 4 skoka i asistencije, Džejlen Smit je imao 17, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je Luk Sikma bio nadomak dabl-dabla, sa 13 poena i 9 skokova, uz 2 asistencije, pritom postigavši većinu poena u drugom poluvremenu.

U Crvenoj zvezdi je Nejt Volters zabeležio 18 poena, uz 5 asistencija i skok, dok je Nikola Kalinić imao 13 poena uz po 3 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE