TRENER ALBE NAHVALIO ZVEZDU: Među najboljima

U veoma bitnoj utakmici za plasman u TOP 8 Evrolige, košarkaši Crvene zvezde nisu večeras uspeli da ostvare pobedu u Berlinu nad Albom, pošto su poraženi sa 74-70.

Trener nemačkog tima Izrael Gonzales istakao je da je dobitna kombinacija za njegov tim ona iz drugog poluvremena večerašnje utakmice.

Čestitke igračima na uloženom trudu. Imali smo težak zadatak, Crvena zvezda važi za tim sa jednom od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, veoma su čvrsti, dobro brane jedan na jedan situacije, dobro se pozicioniraju i nije nimalo jednostavno. Imali smo još jedan izazov zbog novih povreda i izostanaka. Igrači se nose sa teškom situacijom čitave godine i jedini način na koji možemo da igramo je kao u drugom poluvremenu večeras. Da se držimo zajedno i koristimo naše prednosti, izjavio je španski strateg.

On je prokomentarisao i segment ofanzivnog skoka, koji je njegov kolega Dejan Radonjić naveo kao ključan u ovom duelu.

Igračima uvek govorim da su navike i rutina mnogo važniji od lepih akcija. Super je kada nacrtate akciju i to je deo igre, ali najvažnije je imati dobre navike. Jedna od njih je ići na ofanzivni skok. Možda smo i dobili utakmicu sa ta dva skoka u završnici, rezimirao je Gonzales.

Španski trener nije štedeo reči hvale za odbranu srpskog i regionalnog prvaka.

Mislim da igraju jednu od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, posebno kada se koriste telom i rukama. Ide im veoma dobro i to je deo igre. Među najboljima su u ligi kada je odbrana u pitanju, zaključio je trener Albe.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE