FMP okrenuo Borac u važnoj utakmici, sjajni Simović i Tasić

U duelu dva srpska kluba, u 24. kolu regionalne ABA lige, košarkaši FMP-a savladali su u Železniku Borac iz Čačka sa 90-82.

FMP je ovom pobedom obezbedio dvostruku korist, pošto hita ka plejofu, posle današnjeg poraza Studentskog centra od Igokke, a takođe se i osigurao od eventualne situacije u kojoj bi srpski tim osvojio drugi rang takmičenja, što bi ugrozilo prvoligaški status jednog od sadašnjih naših predstavnika.

Već u prvom periodu Borac je došao do prednosti, koju je održavao gotovo do poluvremena, izuzev izjednačenja na 19-19 posle pogotka Brajsa Džonsa na nešto manje od dva minuta do isteka prvih 10 minuta.

Na poluvremenu su gosti vodili sa 45-37, dok ja najveća koju su dostigli bila 9 poena razlike, tokom druge četvrtine.

U prvom minutu drugog poluvremena Ilija Đoković je trojkom doneo i prvu dvocifrenu prednost sastavu koji vodi Marko Marinović (48-37), ali se već do isteka trećeg kvartala sve preokrenulo u korist FMP-a.

Eksplodirao je Ranko Simović, a upravo je on pogotkom za tri poena doneo izjednačenje timu Nenada Stefanovića (58-58) na nešto više od minuta do kraja treće četvrtine, a potom je domaći tim zahvaljujući 4 poena Brajsa Džonsa vodio pred odlučujućih 10 minuta sa 62-59.

Poslednji period je u potpunosti pripao domaćinu i više nisu ispustili stečenu prednost, koja je postala i dvocifrena posle trojke Marka Radonjića, a najveća ostvarena razlika bila je +13.

Igrač utakmice bio je Ranko Simović, koji je sakupio 23 poena, uz 8 skokova i 2 asistencije, pritom ubacivši 5 trojki u najbitnijim momentima meča, uz šut van linije 6,75 od 50% uspešnosti.

Sjajno ga je pratio i Danilo Tasić sa 21 poenom, 6 skokova i 4 asistencije, dok je Brajs Džons imao 16 poena, 5 skokova i 7 asistencija. Dvocifren je bio i prošlosezonski košarkaš upravo Borca Nenad Nerandžić sa 11 poena, na šta je dodao i 6 skokova i 2 asistencije.

U sastavu Borca našao se najefikasniji pojedinac utakmice Aleksa Novaković, koji je zabeležio 25 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je Hanter Hejl upisao 20 poena, uz po 3 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRA I NA MADRIDSKOJ ŠLJACI: Nadal objavio važne vesti pred početak turnira

Nakon turnira u Brizbejnu početkom godine, Rafael Nadal se vratio tenisu na takmičenju u Barseloni. Posle pobede nad Flaviom Kobolijem,...

POVEZANE OBJAVE