Radnički lako sa Vojvodinom, sledi Partizan

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u polufinale Super lige Srbije, pošto su i u revanšu četvrtfinala, na svom bazenu, savladali ekipu novosadske Vojvodine, rezultatom 17:7. Podsetimo, Kragujevčani su bili uspešniji i u prvom duelu (18:11), pa su na kraju bili gotovo duplo bolji u ukupnom skoru – 35:18.

Posle velikog trijumfa u Novom Sadu, Kragujevčani su rutinski odradili posao u revanšu, a pritom su uspeli da za predstojeće važne duele odmore dvojicu najiskusnijih igrača, Miloša Ćuka i Josipa Vrlića. Kao i u prethodnim duelima, od početka su držali konce igre u svojim rukama i peti put u sezoni nadvisili Novosađane.

Prvu četvrtinu rešili su u svoju korist rezultatom 6:2, a zatim su zatvorili sve prilaze golu i do poluvremena uvećali vođstvo na 11:2. Tada je i definitivno bilo rešeno pitanje pobednika.

U nastavku susreta domaćin je malo smanjio gas, ali je ipak uspeo na kraju da slavi dvocifrenom razlikom.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Marko Radulović sa četiri gola, a pratio ga je Luka Pljevančić sa tri.

Radnički će se u polufinalu sastati sa Partizanom, koji je očekivano slavio u duelu sa valjevskim Valisom. Prva utakmica na programu je u Beogradu, 4. maja, a revanš 7. maja, u Kragujevcu.

Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a plasman u finale izboriće ekipa koja prva stigne do dve pobede. Ukoliko posle prva dva meča bude nerešeno, „majstorica“ će se igrati na „Banjici“, 14. maja.

Radnički – Vojvodina 17:7 (6:2, 5:0, 2:3, 4:2)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Petrović i Stefanović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković 1, Panić 1, Krug 2, Ukropina, Pljevančić 3, Toholj 2, Miličić, Lukić 2, Gavrilović, Todorovski, Radulović 4. Trener: Stevanović.VOJVODINA: Popadić, Marić 1, Bogdanović 2, Bursać, Brešćanski 1, Biočanin 1, Prekogačić, Radovanlija, Rogač 1, Ćetković, Nikolov 1, Dobrić, Sredojević, Vujković. Trener: Bajin

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE