NI PRATIZAN NEMA LEKA ZA LJUBLJANČANE: Poraz u završnici za infarkt (VIDEO)

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Cedevita Olimpiju u Stožicama, pošto su u veoma neizvesnoj završnici izgubili posle preokreta i mnogo uzbuđenja sa 81-79, u 24. kolu ABA lige.

Na taj način ni tim koji vodi Željko Obradović nije uspeo da pobedi sastav iz Ljubljane, koji je ostvario čak 7. uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju.

Timovi su se na startu smenjivali u vođstvu, sve dok Aleksa Avramović nije pogodio za prednost od 8-7, na šta su se odmah potom nadovezali Alen Smailagić i Rade Zagorac, kada se prvi put jedna ekipa malo odlepila (12-7).

Ipak, tada je Jaka Blažič vezao 4 poena i nije dozvolio veći nalet protivniku. Partizan je, međutim, većim delom prve deonice bio korak ispred, pa je posle poena Lesora i dobre igre Avramovića ponovo došao do 5 poena prednosti (20-15).

Zmajčeki ipak prave seriju 7-1 i posle realizovanih slobodih bacanja Blažiča preokreću rezultat na 23-22 u svoju korist. Mladi Uroš Trifunović ipak je doneo crno-belima prednost od pola koša na kraju prvih 10 minuta.

Drugi kvartal je otpočeo igrom po principu poen za poen, ali su crno-beli trojkom Madara na oko 6 i po minuta do kraja poluvremena stekli +6 (32-26), što je bila nova najveća prednost dotadašnjeg toka ovog duela.

Poenima iskusnog Zorana Dragića domaćin je ponovo poravnao rezultat (34-34) na nešto više od 3 i po minuta do velikog odmora. Tada je na scenu još jednom ove sezone u bitnim momentima stupio Aleksa Avramović, koji je u ovom intervalu pogodio dve trojke, a nakon druge je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac na 35 sekundi do isteka prvih 20 minuta zatražio tajmaut, pri manjku svog tima od 7 poena (46-39).

Taj potez se isplatio, jer je Blažič sa nova 4 poena do kraja poluvremena smanjio zaostatak na 46-43, pa je sve i dalje bilo otvoreno. U samoj završnici viđena je i sjajna rampa Zeka Ledeja nad Dragićem.

Treći period je otvorio Blažič trojkom i na taj način nastavio svoju seriju do 7-0 i novog izjednačena. Ovaj niz je prekinuo Kevin Panter, koji je potom nanizao još 5 poena za Partizan, kada je tim Željka Obradoića poveo sa 53-48, ali nikako srpski predstavnik nije uspevao da se odlepi na više od 6 poena razlike, pa je pred odlučujućih 10 minuta vodio sa 67-61.

U sličnom ritmu nastavljeno je i početkom poslednje četvrtine, kada je Ledej odmah doneo +8, što je bilo novo najubedljivije vođstvo, koje oslikava koliko je duel bio tvrd.

Dragić je na nešto manje od 3 minuta igre u ovom delu pogodio trojku za 73-69, ali je za Ljubljančane situacija delovala opasno kada je Partizan poveo sa 77-69 na oko 4 i po minuta do kraja utakmice, i to na kakav način – Jam Madar je sjajnom asistencijom iza leđa proigrao Lesora, koji je atraktivno ukucao loptu.

Situaciju za crno-bele je zakomplikovao Lesor kada nije uspeo da pogodi nijedno slobodno bacanje na nešto manje od tri minuta do kraja, što je na drugoj strani iskoristio Alen Omić, pa je prednost bila gotovo istopljena – 77-76.

Usledio je period jako nervozne igre na obe strane. Prvo je i Avramović promašio oba bacanja, ali je na drugoj strani izgubljenom loptom uzvratio Džejkob Pulen. Ipak, bek srpske reprezentacije se takođe spetljao, i usled nedovoljne odlučnosti da kod polaganja ide do kraja, loptu vratio preko pola.

To je surovo kaznio Jogi Ferel, pa je trojkom posle dužeg vremena doveo svoj tim u prednost (79-77). Ušlo se u završnicu za infarkt. Nakon što je Panter preuzeo odgovornost i izjednačio, na drugom kraju terena su dodatno uzbuđenje unele sudije, koje su imale višeminutno većanje, iz kog je proizašla odluka da nema poena Alena Omića nakon ofanzivnog skoka, pa je pronađeno kompromisno rešenje u vidu mrtve lopte.

Na kraju je Panter promašio za izjednačenje, ali ni tu nije bio kraj utakmice. Avramović je uspeo da ukrade loptu, ali mu je na drugoj strani junak ove utakmice Jogi Ferel izbio loptu na 0,6 sekundi do kraja!

Nejefikasniji na utakmici bio je Jaka Blažič sa 25 poena, na šta je dodao i 4 skoka i asistenciju. Zoran Dragić je zabeležio 14 poena, uz 6 skoka i 3 asistencije, dok su po 13 imali Jogi Ferel (po 4 skoka i asistencije) i Alen Omić (4 skoka, 2 asistencije).

U Partizanu je ponovo najviše poena postigao Aleksa Avramović – 21, uz skok i 3 asistencije, ali je zakazao kada se lomila utakmica. Kevin Panter je imao 18 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a Zek Ledej 13 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LE: Bajer hita ka novom trofeju, Marselj i Atalanta remizirali (VIDEO)

Odigrane su prve polufinalne utakmice u Ligi Evrope, a najzadovoljniji može biti Bajer iz Leverkuzena. Nakon što su obezbedili...

POVEZANE OBJAVE