“Ne verujem u povratak u Evroligu”

Ruski klubovi su izbačeni iz Evrolige posle početka rata u Ukrajini. Njihovi rezultati su izbrisani, a predsednik CSKA iz Mosve Andrej Vatutin pričao je o tome koliko je reano da se vrate u najače evropsko košarkaško takmičenje.

– Da li će ruski timovi moći da se vrate u evropska takmičenja? Mislim da to neće da se desi. S obzirom na rusofobiju koja vlada u Evropi teško mi je da zamislim da će tim koji nosi ime ruske armije, najodlikovaniji ruski tim, biti pozvan da se vrati, rekao je Vatutin za ruske medije.

U Moskvi bi čak i razmišljali da li da prihvate eventualnu ponudu o povratku.

– Mislim da nam svakako ne bi dozvolili da igramo u Moskvi, na našem terenu. Onda se postavlja pitanje da li ima smisla igrati u Beogradu ili Atini. I da li treba da žrtvujemo naše navijače zarad povratka u Evroligu. Nisam siguran da bi to bila ispravna odluka.

On je govorio i o odlasku Tornikea Šengelije.

Može se reći da nije ispunio naša očekivanja. Nosio je godinu i po dana masku, koja nije hirurška. Nije se nametnuo kao lider ni na terenu ni van njega. Nismo ljuti na njega, razumemo odluku, završio je Vatutuin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nekadašnji fudbaler Zvezde završio karijeru i odmah našao novi posao

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Damijen le Talek završio je svoju igračku karijeru. On je svoju karijeru završio u 34....

POVEZANE OBJAVE