Zvezda lako do ubedljive pobede nad Krkom, mladi Topić dobio značajne minute (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde lako su došli do ubedljive pobede nad Krkom od 76-56 u hali Aleksandar Nikolić, u okviru 24. kola regionalne ABA lige.

Na ovom meču je svoj debi za prvi tim Zvezde upisao i mladi Nikola Topić, sin legende kluba i osvajača brojnih reprezentativnih odličja Milenka. Kuriozitet ovog meča je i da domaćin, i pored ubedljivog trijumfa, nije imao igrače sa dvocifrenim brojem poena.

Crveno-beli su vodili gotovo od samog početka utakmice, izuzev kada je u početnoj fazi slovenački predstavnik imao prednost od pola koša razlike (6-5). Ipak, tokom prvih 10 minuta tim Dejana Radonjića nije uspeo da stekne značajniji kapital, pa je najveće vođstvo bilo od +6 (18-12), posle trojke Nikole Kalinića, na 40 sekundi do istekao prvog kvartala.

Do prve dvocifrene prednosti je došlo negde na polovini drugog perioda, kada je Nikola Ivanović doneo prednost od 28-18, a već do kraja poluvremena je vrtoglavo porasla, pa je na pauzi bilo čak 45-24 za Zvezdu.

Ono što je u ovakvoj utakmici možda i zanimljivije od samog rezultata jeste da je šansu dobio 16-godišnji plejmejker Nikola Topić, inače sin legende kluba i osvajača brojnih medalja sa našom reprezentacijom Milenka Topića.

Mladi košarkaš je posle jednog i po minuta provedenog u igri upisao i debitantske poene, i to nakon svog ofanzivnog skoka, kojima je doneo prednost od 33-18 za njegov tim. On je tako postao najmlađi strelac kluba u regionalnom takmičenju i praktično već upisao ime u istoriju kluba.

U završnici prvog poluvremena je iskusni Marko Simonović pogodio trojku, a prednost od +21 konačno doneo upravo Topić, kada je realizovao oba slobodna bacanja za 45-24 nakon prvih 20 minuta.

Već posle nepuna dva minuta igre u nastavku Kalinić je novom trojkom prednost uvećao na +27 (52-25), a nova najveća dostignuta u ovom intervalu iznosila je poen više (62-34), posle poena Luke Mitrovića.

Rezultat pred ulazak u poslednju četvrtinu postavio je Andrej Stavrov u poslednjoj sekundi treće deonice, kada je bilo 64-38 i pitanje pobednika bilo praktično već rešeno.

Poslednjih 10 minuta, kada je u pitanju domaći tim, novom trojkom je otvorio Simonović, a posle nešto više od dva minuta ponovo je u igru ušao Topić.

Kada je Dejan Davidovac pogodio posle nešto više od tri minuta igre u ovom delu, više nije bilo košarkaša crveno-belih koji se nisu upisali u strelce u ovom duelu, ali su poeni bili toliko dobro raspoređeni, da nije bilo nijednog igrača sa dvocifrenim brojem poena.

Utakmica je rutinski privedena kraju.

Nejefikasniji na utakmici, ali i jedini dvocifreni, bio je igrač Krke Rok Stipčević sa 17 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

U Crvenoj zvezdi ni na kraju nije bilo igrača sa dvocifrenim brojem poena, ali je Kuzmić imao dvocifren broj skokova, ukupno 11, a uz to je sa 9 poena, zajedno sa Voltersom, bio i najefikasniji u svom timu.

Srpski tim sada očekuje duel u Minhenu protiv Bajerna, u okviru Evrolige, koji će biti odigran u petak od 20.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE