Đoković: Radimo na tome da Srbija Open pređe u seriju 500

Direktor Srbija Opena Đorđe Đoković, rekao je da će Beograd biti spreman da dočeka najbolje svetske tenisere.

Ovaj turnir se igra od 17. do 24. aprila na terenima na Dorćolu.

Za sada pripreme teku sjajno, ušli smo u završnu fazu izgradnje tribina, sela za navijače, VIP fone … Željno iščekujemo početak turnira, da dočekamo igrače, neke od najboljih tenisera sveta. Samo da nas posluži lepo vreme i da gledamo sjajan tenis, istakao je Đoković za Tanjug.

Nastup na turniru potvrdio Novak Đoković, a direktor turnira najavio je da će u prestonici Srbije doći još nekoliko zvučnih imena.

Imamo zaista sjajan spisak igrača. Tu je nekadašnji Grend slem šampion Dominik Tim, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Gael Monfis, Fabio Fonjini, Kristijan Garin, sve naši domaći teniseri … Mislim da je to neverovatan uspeh za jedan turnir iz Beograda iz serije 250, da dovede takav broj igrača sa takvim rankingom. Željno ih iščekujemo i očekujemo vrhunski tenis na Dorćolu, kazao je on.

Direktor turnira je otkrio da se radi na tome da Srbija Open pređe iz serije 250 u seriju 500.

Nama ne manjka entuzijazma, organizacije, ljudstva, kvaliteta… Jedino što nam preostaje jeste da dobijemo tu licencu od ATP-a, da nas izaberu kao turnir koji će da pređe iz serije 250 u 500. Radimo na tome, pregovaramo. Nadamo se da će ovogodišnji Srbija Open da ih podstakne da ubrzaju proces i da već u narednim godinama možemo da gledamo tenisere na turniru iz serije 500, zakjučio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE