EK: Heket i Šengelija vodili Virtus do pobede u derbiju, ponovo sjajni bivši igrači srpskih timova

U okviru 17. kola košarkaškog Evrokupa danas je odigrano četiri meča, po dva iz obe grupe, a pobede su zabeležili timovi Metropolitana i Huventuda u A grupi, kao i Bursaspora i Virtusa u grupi B.

Bursaspor je veoma lako savladao Ulm u gostima sa 86-72. Pitanje pobednika se nimalo nije postavljalo jer je već posle prve četvrtine prednost turskog tima bila +17 (32-15).

Najefikasniji na meču bio je Kevarijus Hejs sa dabl-dabl učinkom od 25 poena i 11 skokova, dok je David Dudžinski zabeležio 14 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Na drugoj strani je Semaj Kriston imao 20 poena i 4 asistencije, dok je Džeron Blosomgejm uz 14 poena upisao i 8 skokova.

Očekivano je najzanimljivije bilo u duelu Virtusa iz Bolonje i Gran Kanarije, timova iz vrha grupe B.

Italijanski klub je u Bolonji slavio veoma tesnim rezultatom 70-68.

Iako je domaćin imao +10 već u početnoj fazi utakmice (15-5), to se ispostavilo kao jedina dvocifrena razlika na čitavom meču, ali su na kraju vodili većim delom i uspeli da slave.

Nejefikasniji na utakmici bio je bivši košarkaš Crvene zvezde i Mege Dilan Enis sa 19 poena, na šta je dodao i 4 skoka i asistenciju, dok je doskorašnji centar Mege Aleksander Balcerovski upisao 12 poena i 5 skokova.

Na drugoj strani su Danijel Heket i Tornike Šengelija već počeli da budu itekako korisni novom klubu, nakon što su, usled ukrajinske krize, stigli iz CSKA iz Moskve. Italijanski bek je upisao 14 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Gruzinu falio samo skok do dabl-dabla, pa je stao na učinku od 11 poena, 9 skokova i asistenciji.

Metropolitan Levaloa pobedio je Andoru u Španiji sa 83-74. Prednost koju su gosti stekli u drugoj četvrtini i koja je iznosila i +10 u tom intervalu, više nisu ispustili do kraja utakmice, iako je varirala i bila većim delom jednocifrena, dok je najviše dostigla +13.

Najefikasniji na meču bio je Lahau Konate sa 19 poena, 6 skokova i 2 asistencije, Džordan Mekre je zabeležio 18 poena i 2 asistencije, dok je Vil Kamings uz 16 poena imao i po 5 asistencija i skokova.

Na drugoj strani je bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer postigao 16 poena, uz 3 skoka i 8 asistencija, a Senegalac Musa Dijanje 14 poena, na šta je dodao i 6 skokova.

Huventud je bio ubedljiv u Badaloni protiv Slaska iz Vroclava sa 97-79. Poljski klub je dobro startovao i vodio većim delom prvog kvartala, pa čak i na kraju ovog dela (22-20), ali je domaćin već na kraju drugog perioda stekao prednost od 13 poena razlike (48-35), a onda rutinski završio posao u drugom poluvremenu.

Najviše poena postigao je Demetrik Trajs iz Slaska – 22, uz još 6 asistencija, dok je u poraženom timu dobar bio i Kerem Kanter sa 15 poena, 7 skokova i asistencijom.

Na drugoj strani, u pobedničkoj ekipi je Šveđanin Simon Birgander dostigao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, Albert Ventura je uz isti broj poena upisao i 3 skoka i 2 asistencije, dok je Vladimir Brodzijanski postigao 12 poena, uz 3 asistencije i samo jedan skok.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE