Kecmanović izbacio domaću nadu u Majamiju, sledi prilika za revanš

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala masters turnira u Majamiju pobedom nad mladim domaćim teniserom Sebastijanom Kordom sa 2-0, po setovima 7:6 (7:4) i 6:3.

Kecmanović je oduzeo servis 38. teniseru sveta već u prvom gemu meča, iskoristivši drugu brejk-šansu. Ipak, u šestom gemu američki teniser je iskoristio prvu od dve brejk-lopte i izjednačio na 3:3. Više nije bilo šansi za brejk pa se otišlo u tajbrejk.

Tamo je Miomir prvi izgubio servis, ali je ukupno ipak uspeo da napravi jedan mini-brejk više i povede sa 1-0 u setovima.

Srpski teniser je odmah na startu drugog seta uspeo da spase dve brejk-lopte, a već u sledećem gemu je bez izgubljenog poena oduzeo servis Kordi i poveo sa 2:0, što je prednost koju više nije ispustio do kraja meča.

Pri rezultatu 5:2 Miša je propustio priliku da posao završi još ranije, pošto je propustio čak 4 meč lopte, ali je 21-godišnji domaći predstavnik ipak uspeo da produži meč. Međutim više nije bilo spasa, pa je srpski teniser lako svojim servisom priveo meč kraju.

U osmini finala igraće se repriza četvrtfinalnog meča iz Indijan Velsa, pošto će Kecmanović ponovo ukrstiti reket sa Tejlorom Fricom, osvajačem prvog mastersa u sezoni i 13. na svetu, koji je izbacio svog zemljaka Tomija Pola sa 2-0 (7:6 6:4) u setovima.

Podsetimo, naš teniser je u prethodnom kolu eliminisao 9. tenisera sveta Feliksa Ože-Alijasima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE