Srbija na EP!

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) ostvarila je veliki uspeh na završnom turniru za plasman na Prvenstvo Evrope i izborila učešće na kontinentalnom šampionatu koje se održava u Izraelu (15.maj – 1.jun 2022.).

U meču odluke izabranici selektora Radovana Krivokapića, posle mnogo drame i preokreta, savladali su Vels – 4:2 (0:1). Prethodno su „orlići“ bili bolji od Turske (3:2) i igrali nerešeno sa domaćinom turnira, Slovenijom (2:2).

U duelu sa Velšanima Srbija je imala dva gola minusa, možda i neočekivano, jer su prema ranije prikazanim mečevima, naši kadeti bili veliki favoriti. Fudbal je ipak priredio iznenađenje, ali upornost, znanje i veliko srce kadeta Srbije donelo je preokret i zasluženi plasman „orlića“ na Prvenstvo Evrope. Sa po dva gola u mreži Velšana junaci meča su bili Bubanj i Milošević, ali apsolutno svi igrači, naravno i stručni štab na čelu sa selektorom Radovanom Krivokapiće, zaslužuju čestitke za sve ostvareno u Sloveniji i uspeh vredan pažnje, plasman na Prvenstvo Evrope.

U drugom meču dana Turska je savladala Sloveniju (4:3), konačan poredak:

1.Srbija 7 bodova

2. Turska 6

3. Slovenija 4

4. Vels 0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

  • KLJUČNE REČI
  • FSS

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE