Ubedljiv poraz Srbije u Danskoj, golčina Eriksena (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena u prijateljskoj utakmici, odigranoj u Kopenhagenu, od domaćina Danske sa 3-0. Ovo je prvi poraz našeg nacionalnog tima posle čak osam utakmica.

Ova utakmica je za domaćina imala i poseban značaj, zbog povratka Kristijena Eriksena na stadion Parken, na kom je pre devet meseci, na utakmici Evropskog prvenstva, umalo izgubio život. Partiju je krunisao na najlepši način, sjajnim pogotkom, na žalost našeg tima. On je prethodno i na povratničkom meču u nacionalnom dresu Danske postigao gol u Amsterdamu protiv Holandije.

Srbija je u prvom delu igre imala veći posed lopte, čemu svedoči i višestruko veći broj razmenjenih pasova, ali je ipak utisak da su domaći fudbaleri kreirali mnogo opasnije šanse, što je oslikavao i rezultat na poluvremenu.

Već u 5. minutu je pripretio Filip Kostić kada uputio udarac, ali je lopta zakačila Joakima Andersona i naš tim je dobio prvi korner na meču.

Velike muke zadavao je našim fudbalerima Anreas Skov Olsen, koji je lako izlazio na kraj sa Strahinjom Pavlovićem, a upravo posle jedne takve situacije usledila je jako opasna situacija pred našim golom, ali su naši fudbaleri uspeli da otklone opasnost.

Danska je potom preuzela inicijativu, što je odmah urodilo plodom. Miloš Veljković je odličnom intervencijom sprečio Kaspera Dolberga da ugrozi gol naše reprezentacije, ali je usledio korner koji je bio koban po naš tim.

Kada se odbila, lopta je odlično legla Joakimu Meleu, koji je natrčao na nju i idelano se namestio na udarac, a lopta je, nakon što je još i zakačila Nikolu Milenkovića, bila neodbranjiva, pa su tako Danci poveli sa 1-0 u 15. minutu.

Srbija je odmah krenula ofanzivnije i sedam minuta posle primljenog gola veoma ozbiljno smo pripretili, ali je pokušaj Aleksandra Mitrovića ipak završio pored gola. Akcija je krenula od Tadića, a potom je Kostić uputio sasvim solidan pas ka najboljem strelcu naše reprezentacije u istoriji, ali ipak smo ostali bez izjednačenja.

Malo je falilo da Male u 28. minutu postigne i svoj drugi gol i udvostruči prednost Danaca, ali se ipak na pravom mestu našao Andrija Živković i uspeo da izblokira taj pokušaj.

Usledila su ubrzo dva nova opasna pokušaja Danaca, ali su oba završena bez upućenih šuteva. Pri prvom je Dolberg bio zamalo kratak kako bi stigao do lopte nepostredno pred golom Rajkovića, a već u sledećem napadu Veljković je novom odličnom intervencijom otklonio pretnju.

U završnici je još jednu dobru intervenciju upisao defanzivac Verdera iz Bremena, pa je tako sprečio potencijalno lošiji rezultat na polovini utakmice, ali je “na strani” naših bila i stativa na samom kraju prvog dela, kada je Norgard gotovo već savladao Rajkovića, ali ne i smestio loptu u mrežu.

Posle povratka na teren naša reprezentacija je izašla u izmenjenom sastavu, ali i zaigrala sa dva špica, pošto se Luka Jović u igri našao umesto Sergeja Milinković-Savića. Selektor Dragan Stojković je takođe zamenio i štopere, pa je umesto, u prvom poluvremenu odličnog Veljkovića, zaigrao fudbaler Fiorentine Matija Nastasić, a na krilu je svog vršnjaka Andriju Živkovića zamenio Nemanja Radonjić.

Već na startu drugog poluvremena Mitrović se našao u dobroj šansi nakon lopte koju mu je uputio Dušan Tadić, ali je ipak bio neprecizan.

Umalo kazna nije odmah usledila, pošto je Skov Olsen propustio stopostotnu šansu da duplira prednost, kada je posle intervencije Rajkovića lopta idealno došla do reprezentativca Danske, ali je on promašio prazan gol.

Nakon još jedne prilike Mitrovića koju nije uspeo da pretvori u gol, usled sjajne reakcije fudbalera Lestera Janika Vestergora u odbrani, u 53. minutu više nisu naši momci uspeli da odolevaju, pa je fudbaler Ajntrahta Jesper Lindstrem duplirao prednost. Tome je prethodila kontra, prouzrokovana izgubljenom loptom Filipa Kostića, u kojoj je Hejbjerg idealno proigrao strelca drugog gola.

Samo četiri minuta kasnije usledio je pravi šok, kada je, na oduševljenje domaćih navijača, na 3-0, u majstorskom maniru, mrežu sa velike udaljenosti i veoma preciznim šutem, zatresao i Kristijan Eriksen, koji se pre nekoliko meseci vratio fudbalu, nakon velikih problema sa srcem.

Ubrzo naš sastav više nije imao dvojicu klasičnih napadača u igri, jer je Mitrovića zamenio Marko Grujić.

Usledili su i neuspešni pokušaji Nemanje Radonjića da ugrozi gol Kaspera Šmajhela, ali makar Tadić i Kostić posle duela usled kojih su završili na travi, nisu doživeli teže povrede, iako je delovalo da bi moglo biti ozbiljnije.

U 79. minutu viđena je zanimljiva situacija, kada se selektor Stojković odlučio da izbaci iz igre Luku Jovića, koji je igrao tek od početka drugog poluvremena, pritom tako od formacije sa dva klasična špica ostao bez ijednog, pošto je napadača Real Madrida zamenio vezni fudbaler Valensije Uroš Račić.

Odmah u sledećem minutu se prolomio veliki aplauz stadionom jer je iz igre izašao strelac trećeg gola i kapiten Danaca Eriksen. On se na najbolji mogući način vratio na stadion, na kom je pre devet meseci tokom utakmice Evropskog prvenstva umalo izgubio život.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE