Novi Beograd i dalje igra toplo-hladno, poraz od Mađara na svom bazenu

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su večeras kao domaćini od Ferencvaroša sa 11:14 (3:6, 0:1, 4:2, 4:5), u 11. kolu Grupe A Lige šampiona.

Gosti iz Mađarske su mnogo bolje počeli meč. Besprekorno su koristili situacije sa igračem više u bazenu, pa su uz zavidnu efikasnost već u prvoj četvrtini stekli tri gola prednosti. Sa druge strane, Novi Beograd je teško pronalazio put do mreće gostiju. Odlično je branio golman Ferencvaroša Soma Vogel, bio je nesavladiv u drugoj deonici, a period slabije igre Novobeograđana mađarski tim je iskoristio da dođe do pet golova prednosti (8:3).

Međutim, to kao da je konačno probudilo domaći tim koji je zaigrao mnogo odlučnije u napadu i energičnije u odbrani. To je dalo rezultat, pa je Novi Beograd u poslednju četvrtinu ušao sa podnošljiva dva gola zaostatka.

Najefikasniji kod domaćih bio je Nikola Jakšić sa tri pogotka, a pratili su ga Strahinja Rašović, Vasilije Martinović i Duško Pijetlović sa po dva gola.

Najefikasniji kod gostiju iz Mađarske bili su Janoš Fekete sa tri i Danil Merkulov, Šilard Janšik, Luka Damonte i Marton Vamoš sa po dva gola.

Novi Beograd sa šest pobeda, dva remija i tri poraza zauzima treće mesto. Ferencvaroš je upisao pet pobeda, četiri remija i dva poraza i nalazi se na petom mestu.

U narednom kolu, Novi Beograd će dočekati Jadran, dok će Ferencvaroš gostovati Olimpijakosu.

Pred početak utakmice, kapitenu Novog Beograda Dušanu Mandiću uručena je nagrada za najboljeg vaterpolistu sveta za 2021. godinu u izboru prestižnog specijalizovanog portala „Total vaterpolo” u kome su glasali selektori i kapiteni reprezentacija koje su učestvovale na Olimpijskim igrama u Tokiju, treneri klubova koji su prošle sezone igrali na Fajnal-ejtu Evrolige kao i novinari iz Amerike i Evrope. Ovo laskavo priznanje uručio mu je kapiten Ferencvaroša Deneš Varga, prošlogodišnji laureat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DENVER NE STAJE: Barklijeva reakcija koja je privukla pažnju posle brejka u LA (VIDEO)

Košarkaši Denvera upisali su 11 pobedu u nizu protiv LA Lejkersa. Tako su sinoć poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE