EVROLIGA: Makabi “negostoljubiv” domaćin Asvelu, sjajan učinak Žižića (VIDEO)

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva ubedljivo su na svom parketu pobedili francuski Asvel sa 94-73, u 33. kolu Evrolige.

Ponos Izraela je dobio sve četvrtine, ali je na poluvremenu još uvek sve bilo otvoreno. Pritom, iako je domaćin vodio nevelikom razlikom na kraju prve četvrtine i na poluvremenu, francuski tim je imao svoje momente, pa je prvih 20 minuta prošlo u ravnopravnom odmeravanju snaga i smenjivanju u vođstvu.

Na polovini meča je ipak Makabi stekao određenu zalihu prednosti, pa je vodio sa 42-37, a na tom talasu više nije ispuštao prednost, koja je do kraja rasla i čak do +21, što je ujedno bio i konačan rezultat.

Prethodno je prvo dvocifreno vođstvo doneo Derik Vilijams, koji je posle nešto više od tri minuta igre u trećem periodu pogodio oba slobodna bacanja za 56-45 u korist izraelskog predstavnika.

Prednost od 20 poena razlike je na minut i 48 sekundi do kraja utakmice doneo Džejlen Rejnolds, ali tada je već uveliko bilo razrešeno pitanje pobednika.

Najbolji na utakmici bio je Ante Žižić sa 24 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 2 asistencije. Dobro su ga pratili Džejms Naneli sa 16 poena i po 3 skoka i asistencije, Džejlen Rejnolds sa 15 poena i 4 skoka, dok je Vilbekin zabeležio poen manje, uz 4 skoka i 2 asistencije.

U poraženom timu su dvojica košarkaša zabeležila dvocifren učinak. Čarls Kaudi je upisao 12 poena, uz 2 skoka i asistenciju, dok je Kostas Adetokumbo, koji ima u svojoj biografiji i NBA prsten osvojen sa Lejkersima – doduše bez zapaženijeg učinka – imao 10 poena i jedno završno dodavanje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE