EVROLIGA: Monako grabi ka plejofu, pobeda u Milanu (VIDEO)

Košarkaši Monaka savladali su Olimpiju iz Milana u gostima sa 72-63, u okviru 33. kola Evrolige.

Tim iz Kneževine je ipak gubio većim delom prvog poluvremena, čak u nekoliko navrata i sa 10 poena manjka.

U trećem periodu italijanski tim je dostigao i maksimalnih +11, ali je tada sve krenulo nizbrdo po njih. Gosti su napravili seriju od 11-0, koji je otvorio i zatvorio trojkama Pariz Li, pa je na nešto više od 3 i po minuta do kraja ovog dela vraćen potpuni egal – 42-42.

Dvejn Bejkon je ubrzo potom svojom trojkom doneo preokret – kada su gosti vodili sa 45-43 – koji je ostao na snazi do kraja. Na kraju treće četvrtine su imali prednost od 51-43, a do kraja uspeli da dostignu i 10 poena viška u dva navrata.

Nejefikasniji u ovom duelu bio je Šejvon Šilds sa 22 poena, 5 asistencija i 3 skoka, a on je ujedno bio i jedini sa dvocifrenim učinkom u redovima poraženog tima.

Na drugoj strani je sjajan bio Majk Džejms, kome su dve asistencije falile za dabl-dabl učinak, a na kraju je sakupio 19 poena, 8 asistencija i 4 skoka. Blizu dabl-dabla je bio i Donta Hel sa 16 poena i 8 skokova, koji se pritom istakao i lepim zakucavanjima.

Francuski predstavnik tako grabi ka četvrtfinalu, usled diskvalifikacije ruskih timova, pa se trenutno nalazi na 6. mestu i ima 14 pobeda iz 27 utakmica. Tim iz Milana je u sigurnoj luci što se toga tiče, a trenutno je na 4. poziciji sa 18 pobeda i 9 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE