FIFA suspendovala tri reprezentacije!

Danas je Svetska fudbalska federacija održala kogres u Dohi. Iako se očekivalo, da FIFA danas donese odluku o isključenju Fudblskog saveza Rusije iz svih takmičenja, to se ipak nije dogodilo.

Isključena su tri fudbalaska saveza, među kojima nije ruski.

Na neodređeno su isključeni Pakistan, Zimbabve i Kenija. Veće FIFA je odlučilo da suspenduju Keniju. Razlog je uplitanje treće strane i preuzimanje Saveza od strane vlade što ozbiljno krši FIFA statute. Zato je predloženo da Kongres potvrdi suspenziju Fudbalskog saveza Kenije.

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da će suspenzija ovim savezima biti ukinuta čim bude situacija u skladu sa propisima fudbalske federacije.

Isključivanje Fudbalskog saveza Rusije iz FIFA nije opcija. Ako nećemo da radimo na spajanju ljudi u svojim razgovorima i dogovorima, onda je najbolje da ne radimo ništa. Mogu samo pozvati vođe na dijalog i smirivanje sukoba. Isključivanje ruske reprezentacije i klubova nije bila laka odluka, istakao je Infantino.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBASTIČNE NAGRADE SU SPREMNE: Zabavi se i preuzmi deo kolača vrednog 20.000 EVRA!

Poseti Meridian i postani deo EXPANSE EKSPLOZIJE! Da li ste ikada učestvovali u promociji koja donosi pravu EKSPLOZIJU KEŠA? Sada...

POVEZANE OBJAVE