GROBARI BI BILI ODUŠEVLJENI: Evo kako Partizan može da dobije vajld kartu za Evroligu

Posle suspenzije ruskih timova iz Evrolige, to takmičenje nije više kao pre. Pod velikim znakom pitanja je da li će ruski klubovi vratiti u elitno takmičenje za sledeću sezonu.

Ukoliko se ostane pri odluci da se Evroliga i u sezoni 2022/23 igra bez timova iz Rusije, to će baš promeniti sastav učesnika. Tom situacijom bavio se košarkaški sajt Basketnews.

– Ako prethodni šampion Evrokupa, AS Monako, uđe u plej-of Evrolige, samo pobednik Evrokupa biće promovisan u takmičenje. To bi ostavilo samo dve dodatne vajld karte za timove Evrokupa , navodi se u ovom tekstu.

Pomenuli su i Crvenu zvezdu

– Crvena zvezda, još jedan potencijalni plej-of tim ove sezone, nema obezbeđeno mesto u Evroligi za sledeću godinu. To se neće promeniti čak ni ako prođe u plej-of.

Kao potencijalni dobitnici vajld karte iz Evrokupa navode se Partizan, Virtus i Valensija.

Za Partizan se kaže da u Evroligu može i preko ABA lige, a onda su pisali o kvalitetima i adutima najtofejnijeg srpskog kluba.

– Partizan ima Željka Obradovića, solidan budžet, dugoročnu viziju, bogatu istoriju, fantastičnu publiku i potencijal da donese više novca od TV prava sa srpskog tržišta.

Kad se radi o Virtusu napisano je sledeće:

– Virtus Bolonja je još jedna istorijska evropska košarkaška destinacija koja godinama traži povratak u Evroligu. Još jednom su pokazali svoje ambicije vraćanjem Skariola u Evropu i ulaganjem u Tornikea Šengeliju i Danijela Heketa. Povrh toga već su na svom spisku imali vrhunske evropske zvezde Miloša Teodosića i Marka Belinelija.

O Valensiji:

– Valensija, dugogodišnji član porodice Evrolige, vodi u Evrokupu po broju titula svih vremena (4). Poštovani su zbog dobro vođene organizacije, solidnog spiska, kontinuiteta, lojalne baze navijača i bogatog vlasnika. Takođe, Valensija će imati novu prelepu arenu završenu do 2023. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi udarac za Liverpul, korak unazad u borbi za titulu, remi protiv Vest Hema (VIDEO)

U prvoj utakmici 35. kola Premijer lige, izabranici menadžera Jorgena Klopa kao gosti odigrali su protiv Vest Hema nerešeno,...

POVEZANE OBJAVE