Jerebko isključen iz reprezentacije zbog potpisa za CSKA

Nakon što je švedski košarkaš Jonas Jerebko potpisao za moskovski CSKA ostao je bez sponzorskog ugovora o čemu smo juče pisali. Danas su stigle nove loše vesti kada je u pitanju ovaj igrač.

Naime, njegov ugovor sa ruskim klubom naišao je na brojne osude, a Švedski košarkaški savez ga je izbacio iz reprezentacije.

Čelnici SBBF-a su razgovarali sa bivšim NBA igačem, a nakon što on nije želeo da odustane od ugovora, izbačen je iz reprezentacije.

Nakon dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni konstatovati kako ne postoje uslovi da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju. Moskovski CSKA je isključen iz svih medjunarodnih takmičenja i učestvuje samo u ruskoj ligi kao deo sankcija prema Rusiji. SBBF deli osudu švedske vlade i Švedske sportske konfederacije prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, nešto što takodje ima široku podršku u celom košarkaškom pokretu, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Švedske.

Jerebko je sa Moskovljanima potpisao ugovor do kraja sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE