Panatinaikos u drami savladao Real, odlični Nedović i Papajanis (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u veoma neizvesnoj završnici protiv Real Madrida sa 87-86, u svojoj Oaka areni, u okviru 33. kola Evrolige.

Duel je obilovao i veoma atraktivnim potezima.

Domaći tim je već u prvoj deonici stekao dvocifrenu prednost (16-5) pogotkom Papapetrua, a prednost nisu ispustili do samog kraja, iako je bilo oscilacija u rezultatu i nikako nisu uspevali da prelome utakmicu.

Na poluvremenu je grčki tim imao prednost od 41-32, a i većim delom treće četvrtine vodili su razlikom koja je bila na granici jednocifrene i dvocifrene, sve do završnice ovog dela, kada se trojkom Ljulja španski tim približio na samo 2 poena manjka (56-54), na 44 sekunde do isteka kvartala.

Papapetru je delekometnim pogotkom postavio rezultat pred ulazak u završni period, 59-54.

Domaćin je ipak konsolidovao redove i uspeo da u poslednjih 10 minuta povrati čak i najveću dotadašnju prednost (+13), kada je Deril Mejkon Džunior pogodio trojku za 76-63.

Kraljevski klub se međutim još jednom vratio u meč. Prvo su Gabrijel Dek i Toma Ertel postigli dve uzastopne trojke, ali je isti odgovor na drugom kraju parketa imao i Hauard Sent-Ros (83-75), na nešto više od minut i po do kraja.

Nastavio je Real da ubacuje trojke, preko Tompkinsa i Ljulja, ali su košarkaši domaćina bili dovoljno precizni sa linije slobodnih bacanja, pa ni nova trojka Ertela u poslednjoj sekundi nije mogla da pomogne da se izbegne poraz.

Francuski plejmejker je bio i najefikasniji u svom timu sa 18 poena i 4 skoka, dok je Serhio Ljulj imao 15 poena i 5 asistencija.

Igrač utakmice je bio Jorgos Papajanis sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova, uz asistenciju. Sjajan je bio i srpski reprezentativac Nemanja Nedović sa 13 poena, 6 asistencija i 2 skoka, dok je Papapetru uz 15 poena imao i 4 skoka i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE