Batak pred derbi sa Crvenom zvezdom: Da ih udaljimo od gola, nisu oslabljeni ako ne igra Borjan

Nakon dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija, nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije i to utakmicama pretposlednjeg 29. kola regularnog dela sezone.

Derbi kola igraće se u subotu od 16.15 sati na niškom Čairu, gde Radničkom u goste dolazi aktuelni šampion Crvena zvezda. Utakmica ima veliku težinu. Zvezda se bori da obezbedi prvo mesto, dok Radnički želi da sačuva četvrto mesto, koje vodi u Evropu, i da sa njega uđe u plej-of.

Radnički trenutno drži željeno četvrto sa 40 bodova, što je dva više od TSC-a, tri od Voždovca, a četiri od Vojvodine. Četvrto mesto garantuje i četiri meča na domaćem terenu u plej-ofu, naspram tri gostovanja i jasno je koliko je bitno da Nišlije sa ove pozicije uđu u doigravanje. Zvezda sa 75 bodova deli prvo mesto sa Partizanom, ali ima bolji međusobni skor, pa će u plej-of ući kao prva ukoliko ostane bodovno poravnata sa crno-belima.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak nahvalio je rivala, ali je i naglasio da Radnički ima plan za uspeh.

Pred nam je derbi utakmica u kojoj svi treba da uživamo. Zvezda se bori za titulu i ovde dolazi sa imperativom pobede. Ne treba puno trošiti reči o kvalitetima našeg protivnika. Samo ću reći da su njihove igre na međunarodnoj sceni sve pokazale i da nam u goste dolazi ozbiljan evropski tim. Oni imaju po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji i nas ne opterećuju ovi naslovi da će biti oslabljeni ako im ne bude branio Borjan. Kad god ga je menjao Popović to je činio na visokom nivou. Što se nas tiče, mi smo se dobro spremali tokom ove pauze. Gotovo svi igrači su zalečili povrede, nemamo suspendovane fudbalere, a jedini problem je povreda kapitena Pejovića koju je zaradio pre dve nedelje u Kragujevcu. Naš medicinski tim čini sve da ga osposobi za igru, ali videćemo kako će se razvijati situacija. Ostali su spremni. Oni su favoriti, ali mi imamo plan i verujemo da na našem stadionu možemo doći do pozitivnog rezultata, rekao je Batak.

Radnički i Zvezda su ove sezone dva puta odmeravali snage, u oba navrata na stadionu Rajko Mitić. U Superligi je jesenas bilo 1:0 za domaćina, a u osmini finala Kupa Srbije, pre mesec i po dana, nije bilo golova, pa je Zvezda prošla dalje tek nakon dramatične penal-serije.

Ne bih se osvrtao na te utakmice, jer je igranje protiv Zvezde u Beogradu i u Nišu potpuno drugačija priča. Drugačija je priprema, drugačija je i taktika. Naš osvnovni cilj na ovoj utakmici treba da bude da im ne dozvolimo da nam prave veliki pritisak na našoj polovini, da ih što više udaljimo od gola i ukoliko u tome uspemo, imaćemo čemu da se nadamo. Ovo je samo još jedan meč u nizu i krajnji ishod, ma kakav god bio, neće ništa promeniti u našem glavnom cilju u sezoni, a to je da budemo četvrti i nakon poslednjeg 37. kola, završio je Batak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Bogdanović odličan u pobedi Atlante

Košarkaši Atlante pobedili su Portland rezultatom 120:106, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je odličnu utakmicu iza sebe.  Nekadašnji...

POVEZANE OBJAVE