Kecmanović ispustio Alkaraza u Majamiju

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u četvrtfinalu masters turnira u Majamiju od Karlosa Alkaraza nakon preokreta sa 2-1, po setovima 6:7 (5:7) 6:3 i 7:6 (7:5).

Čitav duel je obilovao kvalitetnim i snažnim udarcima, kao i borbom do poslednjeg atoma snage.

Kecmanović je iskoristio prvu brejk-priliku na meču i odmah poveo sa 2:0 u prvom setu, ali je istom merom uzvratio mladi Španac u sedmom gemu, a potom sigurnim servisom izjednačio na 4-4. Do kraja seta više nije bilo brejk-šansi, pa se otišlo u taj-brejk.

Tamo je španski teniser prvi došao do mini-brejka i poveo sa 5-4, ali je Miša osvojio naredna tri poena i poveo sa 1-0 u setovima.

U drugom setu je ključnu prednost 16. teniser sveta ostvario u prvom servis gemu našeg tenisera i poveo sa 2:0 odmah na startu ovog dela meča. Srbin je imao šansu u poslednjem gemu seta da uzvrati, ali je propustio brejk-loptu koju je imao, pa je protivnik završio set sa 6:3 i poravnao rezultat.

U odlučujućem setu nije bilo niti jedne šanse za oduzimanje servisa, pa je najpravednije bilo da se pobednik odluči u tajbrejku. Nažalost, tamo je Kecmanović napravio jedan mini-brejk manje, iako je sve do završnice bio korak ispred rivala.

U narednoj rundi Alkaraz će igrati sa Poljakom Hubertom Hurkačom, 10. teniserom sveta, koji je izbacio Danila Medvedeva i tako ga sprečio da ponovo prestigne Novaka Đokovića na čelu ATP liste.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdini navijači najavili 173. večiti derbi!

Dva derbija između Crvene zvezde i Partizana su pred nama. Prvi u okviru Superlige i za crveno-bele je vredan...

POVEZANE OBJAVE