Stanković pred gostovanje u Nišu: Znamo da moramo da pobedimo sve utakmice

Crvena zvezda u subotu od 16.15 gostuje na Čairu u okviru 29.kola Superlige protiv Radničkog iz Niša na Čairu.

Pobeda je imperativ s obzirom da su crveno-beli izjednačeni na tabeli sa Partizanom.

Dejan Stanković smatra da je njegov tim daleko bolji, iako je imao prolema u dve utakmice ove sezone sa Nišlijama.

– U kupu protiv Radničkog smo promašili dosta šansi, što je dovelo utakmicu do penala. Prošli smo dalje što je bio prvobitan cilj. Igrali smo dve utakmice protiv Radničkog na Marakani, jedna je završena sa 1:0, druga 0:0. Gledajući statistički mislim da su te dve utakmice bile dominantne sa naše strane i da smo dosta promašivali. Očekujem dosta tešku utakmicu, Radnički se pokazao da su na svom terenu trvd i jak protivnik. Imaju mali broj primljenih golova u poslednje vreme, stabilizovali su se i očekuje nas težak meč. Svesni smo da je za nas svaki meč težak. Kada smo pričali o drugom delu takmičenja znali smo da moramo da pobedimo sve utakmice. Nećemo odustati od te ideje ni u Nišu, koliko god to izgledalo teško – rekao je Stanković. 

Gostovanje na “Čairu” je tradicionalno teško za sve ekipe koje se takmiče u elitnom rangu srpskog fudbala, ali Stanković ističe da teren neće predstavljati odlučujući faktor. 

– Nema specijalne taktike za takve uslove. Žao mi je što dosta terena u Srbiji teško za igranje, ali kako je nama tako je i njima. Gledaćemo da se što pre adaptiramo, kao što je to bilo u Milanovcu gde je bio težak teren i meč posle Glazgova, sigurno da nam to nije išlo na ruku. Tu smo potrošili dosta vremena da se adaptiramo na protivnika i teren, ovde ćemo gledati da to bude što brže i bolje. Kako je njima, tako je i nama. Nećemo izgovore tražiti u terenu. 

Osvrnuo se šef stručnog štaba na zdravstveni bilten posle reprezentativne pauze. 

– Svi su na okupu i broju, osim Pićinija. On će se priključiti trenažnom procesu u narednih par dana tako da ćemo i njega imati spremnog uskoro. Borjan se vratio danas zbog reprezentativnih obaveza, tako da ćemo videti kako se oseća, ali njemu to nije strano da se posle reprezentacije vrati na gol. Videćemo da li je previše umoran ili ne. Svi ostali su trenirali i zdravi su, izvešćemo najjači sastav koji imamo. 

Legenda Crvene zvezde Siniša Mihajlović se trenutno ne nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, a Dejan Stanković kao bivši saigrač pruža ogromnu podršku svom velikom prijatelju. 

– Svi znate koliko Siniša kao čovek u mom životu predstavlja jednu ozbiljnu ličnost i figuru. O tom problemu nisam želeo da pričam, a znao sam kada se to desilo. Onda možete da zamislite da to nosiš u sebi i da te to boli. Ne mogu da nađem prave reči da se to opet dešava, a poznavajući Sinišu znam da će biti duplo jači u toj borbi nego što je bio prvi put. Kao što je sam rekao “igraću u napred”, u napred će gledati da sve uradi da se ne bi došlo do ozbiljnijih posledica, kao što je to bilo prvi put. On je spreman na sve što ga očekuje. Pričali smo dosta, imali smo jaku bitnu utakmicu kada sam saznao to jutro i kada mi je rekao. Pogodilo me je jako i dosta je stresno, ali sigurno da je njegovoj familiji i najbližima mnogo gore. Samo oni znaju kroz šta je Siniša direktno prolazio, jer su bili pored njega. Sem ljubavi i poštovanja prema njemu i misli koje imam, to je jedino što mogu da mu pošaljem. Gledaću da što pre da odem do Bolonje da ga vidim. Šaljem mu puno ljubavi i mnogo podrške, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE