Stojković: Ovo je cilj reprezentacije Srbije na Mundijalu (VIDEO)

Danas od 18 časova saznaćemo s kojim reprezentacijama će selekcija Srbije igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija je na osnovu 25. mesta na FIFA rang-listi smeštena u trećem “šeširu”. Tu su još Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis i sa njima Srbija neće moći da igraju u grupnoj fazi Mundijala.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je uoči žreba za Mundijal u Kataru. Srbija je odigrala dve prijateljske utakmice u martu, gde je oobedila je Mađarsku, te izgubila od Danske.

-Najvažnije je da budu skromni, da drugi pričao o njima, nikako oni o sebi. Fudbal je dokazivanje i samo dokazivanje. Ono što je bilo juče je lepo, ali više nije bitno. Bitno je ono šta je ispred tebe, bitna je budućnost. Kažu semafor je merilo, semafor će pokazati. Slažem se, ali meni je kao treneru mnogo važniji način na koji se dolazi do toga. Nemoguće je ako igraš lepo, ofanzivno, ne može da te i rezultat zaobiđe. Što kaže Krojf, fudbal se ne igra sa dve lopte. Kako protivnik može da da gol, kad je lopta kod nas. Naravno, u fudbalu se dese stvari kao što su Makedonci dobili Italiju sa nekoliko šuteva, istakao je Stojković.

Na pitanje koliko imponuje što selektor Hrvatske ne želi Srbiju u svojoj grupi, Stojković je odgovorio

Prihvatam tu informaciju kao normalnu, ništa spektakularno. Poznati su odnosi na našim prostorima. Mislim da iz tog razloga. Zbog kvaliteta? Hvala mu na komplimentu. Na nama je da se dokazujemo i da to što on misli da ne greši, rekao je selektor Srbije.

Piksi je na kraju govorio i o ciljevima u Kataru.

Da bi nešto napravio, moraš prvi korak da napraviš, da prođeš grupu. Ko god da bude u grupi, cilj će ostati da se kvalifikujemo, nema tu alibija. Biće jakih ekipa definitivno. Cilj je da odemo u osminu finala. Zato smo ovde. Mundijal je nešto što te tera da daš i što misliš da ne možeš, rekao je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE