FMP osigurao plejof u Splitu posle produžetka, odlični Džons i Tasić! (VIDEO)

Košarkaši FMP-a iz Železnika savladali su u gostima Split sa 90-85 nakon produžetka, u veoma uzbudljivoj utakmici 25. kola regionalne ABA lige. Srpski tim je tako osigrurao mesto u plejofu.

Utakmica je bila neizvesna čitavim tokom, pošto su se timovi smenjivali u vođstvu, a da ni u jednom trenutku prednost nije iznosila više od 5 poena razlike.

Aleksa Stepanović je na 25 sekundi do isteka regularnog dela utakmice pogodio trojku iz ugla za prednost srpskog tima od 74-72.

Pošto je Karlo Žganec na drugoj strani realizovao oba slobodna bacanja, tim Nenada Stefanovića je imao 18 sekundi da oragnizuje napad za pobedu. Međutim, Brajs Džons je, nakon što je “polomio” svog čuvara i izgradio poziciju za šut, ipak bio neprecizan sa poludistance, pa se ušlo u produžetak, kao vrhunac neizvesnosti.

FMP je u dodatnih pet minuta od starta poveo, čak dostigavši i najveću prednost na utakmici, kada je Danilo Tasić pogodio trojku za prednost Pantera od 86-80, i tako uspeo da se sa novom pobedom vrati iz Splita.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Brajs Džons, kome je samo jedna asistencija nedostajala za dabl-dabl učinak. On je na kraju sakupio 22 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Svestranu partiju je prikazao i Danilo Tasić sa 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a blizu dabl-dabla bio je i Ebuka Izundu sa 13 poena i 9 skokova, uz jednu efektnu blokadu u trećem periodu.

Na drugoj strani, Split su predvodili Šenon Šorter sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 11 skokova, uz jednu asistenciju, dok je Šon Džons imao 17 poena i 6 skokova.

FMP se sa 14 pobeda iz 23 odigrane utakmice nalazi na 5. mestu tabele i obezbedio je mesto u plejofu, dok je Split tek na 12. poziciji sa samo 6 pobeda iz 24 utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE