Real pogodio dva penala iz tri pokušaja za pobedu u Vigu, Benzema stigao legendu kluba (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Seltu na gostujućem terenu u Vigu sa 2-1, u 30. kolu španske La Lige.

Višestruki šampion Evrope nije bio dominantan rival u ovom duelu, štaviše. Posed lopte (55%) bio je na strani domaćeg tima, a tim Karla Anćelotija je ka golu uputio samo dva šuta više (12-10).

Uz to, gosti su do pobede došli sa dva gola iz jedanaesterca. Oba je realizovao Karim Benzema, u 19. i 69. minutu. Penali su bili posledica faulova domaćih fudbalera u svom šesnaestercu. Na sve to, Francuz je imao jedan nerealizovan penal pet minuta pre svog drugog gola.

Tako se Benzema izjednačio sa Alfredom Di Stefanom na trećem mestu večne liste strelaca Kraljevskog kluba, kada su u pitanju utakmice domaćeg prvenstva.

Nolito je prethodno u 53. minutu poravnao na 1-1. On je posle dobre akcije ostao sam pred golmanom Tibo Kurtoom posle ubačene lopte Havija Galana sa leve strane, što nije propustio.

Real je ubedljivo vodeći tim La Lige sa 69 bodova iz 30 utakmica, ispred Sevilje koja ima 57 bodova i Barselone sa 54, a upravo će ova dva tima sutra od 21 sat igrati međusobno utakmicu ovog kola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE