Napoli pobedom u derbiju grabi ka Skudetu (VIDEO)

Fudbaleri Napolija pobedili su Atalantu na gostovanju u Bergamu sa 3-1, u okviru 31. kola Serije A.

Neverovatno zvuči činjenica da su Napolitanci imali samo 6 šuteva ka golu, naspram 19 protivnika, ali su bili mnogo konkretniji i ostvarili veliku pobedu protiv učesnika Lige šampiona.

Gosti su poveli u 14. minutu kada je Lorenco Insinje bio siguran sa bele tačke. Isti igrač se našao i u ulozi asistenta u 37. minutu, kada je iz slobodnog udarca odlično pronašao Matea Politana, koji je imao dovoljno prostora da uhvati volej i povisi na 2-0.

Martin De Ron je u 58. minutu iskoristio precizan centaršut Alekseja Mirančuka i glavom smanjio zaostatak domaćina na 2-1.

Džeremi Boga je u 76. minutu umalo doneo izjednačenje, kada je primio dobar pas u šesnaestercu i imao dovoljno vremena da se namesti i uputi dobar šut, ali je na visini zadatka bio golman Napolija David Ospina.

Kazna je ubrzo stigla, kada je Elif Elmas u 81. minutu iskoristio precizno dodavanje Irvinga Lozana i postavio konačan rezultat.

Napoli se sada izjednačio po broju bodova sa Milanom, koji je lider na tabeli Serije A, pa tako oba tima imaju po 66 bodova, s tim da će Rosoneri tek sutra odigrati svoj meč 31. kola, protiv Bolonje.

Za petama im se nalaze i branilac titule Inter, koji ima 60 bodova iz 29 mečeva, kao i najuspešniji italijasnki tim poslednjih godina Juventus sa 59 bodova na 30 odigranih utakmica, a upravo će ova dva kluba večeras odmeriti snage u Derbiju Italije, od 20.45 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE