PORAZ U PRODUŽETKU: Zvezda prokockala pobedu protiv poslednjeplasiranog Žalgirisa (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde vraćaju se iz Kaunasa pognute glave, pošto su u veoma uzbudljivoj zaostaloj utakmici 21. kola Evrolige poraženi posle produžetka sa 103-98.

Iako su loše otvorili utakmicu i gubili ubedljivo na poluvremenu, košarkaši našeg predstavnika kao da su dobili krila u drugom poluvremenu i skoro da je već viđena pobeda u završnici regularnog toka, ali se ipak ušlo u produžetak, gde je delovao kao da su igrači Zvezde ostali ošamućeni izostankom trijumfa, što je tim koji je gotovo čitavim tokom ligaškog dela na poslednjem mestu u najelitnijem evropskom takmičenju umeo da iskoristi.

Domaćin je mnogo bolje ušao u utakmicu i već na startu poveo sa 11-2, ali je odgovor koliko-toliko pružio Ognjen Dobrić sa 5 uzastopnih poena. Međutim, najviše što je Zvezda uspela u čitavom prvom poluvremenu ja da se spusti na 4 poena manjka, kada je poentirao Eron Vajt za 13-9.

Drugi period je otpočeo trojkom Mareka Blaževiča – koji se vratio u sastav Žalgirisa – kojom se došlo i do prve dvocifrene prednosti u ovom duelu (25-14), a koju je tim iz Kaunasa održavao najvećim delom ostatka prvog poluvremena.

Tim Dejana Radonjića je uspeo samo u jednom momentu, kada je Nikola Ivanović poentirao, pogodivši uz to i dodatno slobodno bacanje, sa se spusti na -7 (35-28), ali je interval do velike pauze ponovo pripao domaćem sastavu, koji je trojkom Karolisa Lukosijunasa dostigao i maksimalnih +15 na 38 sekundi do kraja prvih 20 minuta.

Dejan Davidovac je postavio konačan rezultat prve polovine meča na šest sekundi do kraja, kada je bilo 45-32 u korist poslednjeplasiranog tima na tabeli.

Zvezda je, međutim, u nastavku zaigrala daleko bolje i trojkom Kalinića već posle nešto više od 3 i po minuta igre u trečem kvartalu zaostatak svela na samo 3 poena (49-46), tako nanizavši seriju 12-4.

Novom trojkom, ovog puta Dejana Davidovca, crveno-beli su potpuno anulirali prednost Litvanaca (54-54), a na isti način, preko iskusnog Stefana Markovića, stigli i do prve svoje prednosti od početka utakmice, kada su poveli sa 59-58.

Usledio je period dominacije srpskog tima, pre svega preko Davidovca i Kalinića, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta situacija bila potpuno suprotna u odnosu na dotadašnji tok jer je naš tim vodio sa 67-60.

Zvezda je vodila više od polovine poslednje deonice, kada je Tajler Kavano doneo novo poravnjanje rezultata (75-75), a potom su Ognjen Dobrić i Paulius Jankunas razmenili po trojku i ušlo se u potpuno neizvesnu završnicu.

Činilo se da će se tamo bolje snaći naš predstavnik, koji je preko iskusnih Markovića – koji je novim pogotkom van linije 6,75 potvrdio šutersku formu – i Kalinića stekao 5 poena viška na minut do kraja, ali je ga je koštao polovičan učinak Davidovca sa linije slobodnih bacanja na 7 sekundi do kraja, što je na suprotnoj strani iskoristio Kavano i sjajnom trojkom odveo meč u produžetak – 88:88.

U dodatnih pet minuta Zvezda je za više od tri minuta postigla samo 2 poena, što je domaćin iskoristio i trojkom Edgarasa Ulanovasa poveo sa 97-90, posle čega više nije bilo povratka, iako je Marković preuzeo odgovornost u finišu i potpuno “poludeo” pogodivši nove dve trojke.

Najefikasniji na meču bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom, uz po 3 skoka i asistencije. Dobri u redovima našeg tima bili su i Dejan Davidovac sa 18 poena, 3 asistencije i 2 skoka, kao i Stefan Marković – koji je bio najbolji kada se utakmica lomila – sa 14 poena, 4 asistencije i 3 skoka, i Nikola Kalinić sa 12 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

U pobedničkom timu je Edgaras Ulanovas zabeležio 18 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Lukas Lekavičijus je imao poen manje, na šta je dodao i 7 asistencija i 2 skoka, a Amerikanac Džoš Nebo upisao je 16 poena i 3 skoka.

Ovo je bilo poslednje ovosezonsko gostovanje Crvene zvezde u Evroligi, pošto nije uspela da se plasira u plejof, odnosno da zauzme mesto u najboljih 8 ekipa ligaškog dela. Do kraja ostaje još da dočeka aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efes 8. aprila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE