VEOMA AKTIVAN: Stojković predložio bitnu promenu u susret Mundijalu!

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković, učestvovao je na sastanku selektora u Kataru.

Pred Svetsko prvenstvo, on je ostalim kolegama uputio važan predlog.

Njegova ideja je da broj igrača koje ekipe smeju povesti bude veći:

Juče sam se dva puta javljao za reč na sastanku selektora koji smo imali i istakao sam svoje razmišljanje. Mislim da će ta ideja dobiti zeleno svetlo. Predlog je da svaka selekcija može u Katar da povede 26 igrača, 23 fudbalera i tri golmana. Smatram da je to optimalan broj i da selektori ne bi trebalo da imaju ništa protiv toga. Ima razloga zašto je to tako. Tu je kovid, tu su povrede, hiljadu nekih malih stvari koje mogu da utiču na sastav tima. – rekao je on.

Potom je kazao kako bi bilo dobro da svi ti igrači budu i na klupi:

U mom drugom obraćanju celom skupu takođe sam rekao da svi ti igrači treba da sede na klupi. Ne treba da se desi da trojicu od njih moram da šaljem na tribine, nisu oni došli da bi sedeli i gledali utakmicu. Oni su došli da budu deo Svetskog prvenstva i to treba da osete. Vidim da su se svi složili, svi su bili za to i mislim da će to razmišljanje proći. Ako već tražite mišljenje trenera, evo vam mišljenje. Čisto i pošteno. – zaključio je Stojković.

Ovaj predlog ne bi bio obavezujući, ali je od pomoći zbog aktuelne pandemijske situacije.

Svetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE