Mrkela o kraju sezone, ko je dobio nove ugovore i šta će biti sa Stankovićem

Crvena zvezda do kraja sezone vodiće veliku borbu u šampionatu i Kupu Srbije za dva trofeja sa Partizanom. U Evropi je sezona bila uspešna i završena je u 1/8 finala Lige Evrope protiv Rendžersa.

Sportski direktor Mitar Mrkela ističe da će konačan sud biti donet tek pošto se podele trofeji.

Generalno možemo da budemo zadovoljni sa dosadašnjim tokom sezone. Naravno, kompletan utisak i da li ćemo da budemo zadovljni ili ne znaćemo na kraju sezone. Zavisiće od prvog mesta u Superligi Srbije za koje duboko verujem da ćemo da osvojimo. Sezona je krenula tako kako je krenula nerešenim ishodom protiv Vojvodine, gde smo objektivno trebali da damo nekoliko golova, nismo dali nijedan i Partizan je od prvog kola zaseo na prvo mesto. U tom periodu su igrali dobro, igrali smo mi dobro, ali je uvek bio taj neki zaostatak. Kasnije smo mi napravili neke kikseve koje nismo smeli da napravimo. Tokom zime sam rekao da verujem u ovaj tim, da verujem u čuveno Zvezdno proleće, to proleće se dešava, mi smo nadoknadili taj minus od pet bodova, igramo dobar, efikasan i napadački fudbal onakav kakav navijači žele i vole. Mislim da do sada možemo generalno da budemo zadovljni. Sumiraćemo utiske na kraju sezone, rekao je Mrkela za Maxbet Sport.

Utakmica sa Partizanom će biti odlučujuća.

Ima još dosta kola da se igra, naravno derbi je važan, važna je pobeda. Videli ste koliko je nama značila pobeda u derbiju sa aspekta samopouzdanja. Mi smo posle te utakmice igrali izvanredno, Partizan je u nekom periodu pao i derbi je sa tog aspekta veoma važan. Ipak, šta god da bude na derbiju igraće se još šest utakmica, tako da one moraju da se odrade kako treba, jer te utakmice su na kraju odlučujuće za titulu. Uvek je moguće kiksnuti, ima ekipa u našoj ligi koje mogu da iznenade i dobro odigraju. Pogotovo kada je frekventno, kada se igra nedelja-sreda i kada se ide na loše terene.

Dvojici fudbalera su ponuđeni novi ugovori.

Milan Borjan je dobio ponudu za novi ugovor. Sa Sanogom sam pričao u ponedeljak i krenuli smo u izradu novog ugovora.

O statusu Dejana Stankovića?

Fudbal je neizvestan i u njemu je sve moguće. Mogu da vam kažem da ja u ovom trenutku sa Dejanom Stankovićem pravim planove za letnje pripreme. Idemo da se borimo za titulu i razvijamo planove za sledeću godinu.

Marko Marin je postao novi šef skauting službe.

Bio je igrač Crvene zvezde i mnogih jakih evropskih klubova. Pametan je momak. Ima želju da ostane u fudbalu i oproba se u drugim stvarima. Dobro gleda na fudbal. U poslednjih pet-šest godina politika našeg kluba je da privučemo bivše igrače koji posle završetka karijere žele da se oprobaju u drugim stvarima. Ostali su Milijaš, Anđelković, Luković, on je sada u Savezu, ali radio je dve-tri godine u Crvenoj zvezdi. Crvena zvezda i u budučnosti treba da ostane na nekome. Uvek treba pripreati kvalitetne ljude koji će jednog dana moći uspešno da vode klub. Crvena zvezda je zahtevna, kao veliki klub uvek traži dobre rezultate, a najbolje mogu da je poznaju oni koji su neko vreme proveli u njoj. Marko Marin je svakako čovek koji je dobro igrao u Crvenoj zvezdi, ima iskustva i fudbalskog i životnog, dobro je da se takvi igrači vraćaju, završio je sportski direktor Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE