RUSI CEPAJU EVROLIGU? Vatutin dreši kesu i za Partizan i Zvezdu

Supsenzijom klubova iz Rusije stvorena je neka nova Evroliga. Veliko je pitanje da li će se ruski klubovi vratiti da učestvuju u njoj.

Prema saznanjima Maxbet sporta predsednik CSKA, Andrej Vatutin krenuo je u organizaciju novog takmičenja. Navodno je on već sve dogovorio sa Gaspromom koji bi uložio više desetina miliona evra. Uz Gasprom se očekuje ulazak još nekih kompanija.. Klubovima koji bi igrali to takmičenje bi pripadalo daleko više novca nego što dobijaju klubovi iz Evrolige. Ta stavka je bila problem svim klubovima u Evroligi, praktično je nemoguće da se bude na nuli, a kamo li da se profitira učešćem u takmičenju.

U toj ligi bi trebalo da učestvuju svi ruski klubovi koji su u ovoj sezoni učestvovali u Evroligi i Evrokupu. Ti klubovi su CSKA, Zenit, UNIKS i Lokomotiva Kubanj. Očekuje se pristanak turskih klubova Efesa i Fenerbahčea, a poziv bi trebalo da dobije i Galatasaraju. Iz Grčke su zamišljeni Panatinaikos i Olimpijakos.
Kada je reč o timovima iz bivše Jugoslavije, iz Srbije bi pozivnice trebalo da da dobiju, Partizan i Crvena zvezda. Iz Crne Gore Budućnost, iz Hrvatske Cibona a iz Slovenije Cedevita Olimpija.

Bez dileme klubovi koji trenutno učestvuju u ABA ligi i te kako bi zaradili igranjem u ovoj novoj elitnoj košarkaškoj ligi, ali igranje ove lige postojanje regionalnog takmičenja bi bilo dovedeno u pitanje.

U Evroligi bi ostali španski, italijanski, nemački i francuski klubovi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE