Zvezda ubedljiva u četvrtfinalu Kupa, Ben dvostruki strelac (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su na stadionu Rajko Mitić, u okviru Kupa Srbije, slavili protiv TSC-a iz Bačke Topole sa 4-0, tako se plasiravši u polufinale.

Prvo poluvreme nije prošlo u naročito dinamičnom ritmu, uz mnogo faulova. Otud i veoma malo konkretnih napada, o čemu govori i podatak da je ukupno u ovom delu igre upućeno samo 5 šuteva prema golu, od čega samo jedan u okvir.

Zanimljivo je da su treneri obe ekipe zaradili po žuti karton u prvom poluvremenu. Trener Zvezde Dejan Stanković usled opšte gužve pred klupom gostiju, kada su istom merom sankcionisani i fudbaleri dva tima Katai i Petrović, dok je Žarku Lazetiću, koji sedi na klupi TSC-a, karton pokazan još početkom meča.

Tim iz Bačke Topole nije došao zatvorenog garda i posed lopte je bio gotovo ujednačen u prvih 45 minuta, međutim ipak su na pauzi otišli sa golom manjka, nakon realizovanog penala Aleksandra Kataija već u početnim minutima utakmice.

Posle prodora Gajića, koji je uspeo da uđe u šesnaesterac gostiju, ostavio je loptu Ohiju Omoidžuanfu, kog je Saša Tomanović veoma neoprezno zaustavio prekršajem i skrivio jedanaesterac, koji je sigurnim izvođenjem realizovao Aleksandar Katai, iako je golman pogodio stranu.

Međutim, problem za crveno-bele je nastao kada je u 4. minutu Bertelan Boćkaj nagazio na zglob Gelora Kangu, a ubrzo se ispostavilo da Gabonac u redovima branioca pehara neće moći da nastavi meč, pa ga je već u 8. minutu zamenio Nenad Krstičić.

Umalo se u 24. minutu u ulozi asistenta nije našao golman Zvezde Milan Borjan, kada je posle akcije TSC-a odmah video da je Katai u dobroj poziciji i uputio mu loptu, ali je njegov pokušaj loba bio jako loš, iako je izbegao ofsajd i našao se sam pred iskusnim golmanom Nemanjom Jorgićem.

U 37. minutu je srpski šampion mogao da pripreti posle prodora i centaršuta Milana Rodića, ali je na mestu bio Jorgić.

Krajem prvog poluvremena na tribini su navijači Crvene zvezde razvili transparent podrške Siniši Mihajloviću, svom nekadašnjem fudbaleru, koji je sa ovim klubom bio svetski i evropski šampion, a kome se nažalost povratila leukemija.

U drugom poluvremenu je umesto Ohija u srcu napada zaigrao Milan Pavkov, dok je Sanoga zamenio El Fardu Ben, što se kasnije ispostavilo kao pun pogodak trenera Stankovića.

Već u uvodnim minutima drugog dela Katai je prikazao svoj talenat, kada je petom odlično proigrao Gajića, čiji centaršut ipak nije stigao do Pavkova, kome je bio namenjen.

Već dva minuta kasnije su pripretili gostujući fudbaleri, ali su njihovi pokušaji izblokirani, pa je otklonjena opasnost po gol Borjana. Pet minuta kasnije duplirana je prednost tima koji predvodi Dejan Stanković.

Katai je precizno proigrao Pavkova, kog je Ifet Đakovac faulirao u šesnaestercu i tako pritom zaradio i crveni karton. Sa bele tačke ovog puta se upisao Ben, tek devet minuta nakon što je ušao u igru.

Ubrzo je viđen još jedan crveni karton za goste, ali za golmana Nenada Filipovića, koji se nalazio na klupi.

Prednost igrača više bila je jasna u 76. minutu, kada je Ivanić loptu koju mu je vratio Ben smestio u gol preciznim šutem za prednost njegovog tima od 3-0, iako deluje da je i reakcija golmana mogla da bude nešto bolja.

Minut kasnije zaigrale su i mlade uzdanice Crvene zvezde Nemanja Motika i Petar Stanić, koji su zamenili iskusne Ivanića i Kataija.

Ben je u 80. minutu ponovo zatresao mrežu, ovog puta iz igre, za prednost crveno-belih od 4-0, postavivši tako konačan rezultat. Pavkov mu je glavom snažno prebacio loptu sa polovine terena, a reprezentativac Komorskih Ostrva nadmudrio i prošao odbrambene fudbalere protivnika i lako savladao Jorgića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE IM SE ISPLATILO: Astronomska ulaganja, PSŽ još jednom bez pehara LŠ

Fudbaleri Pariz Sen Žermena nisu uspeli da prođu i finale Lige šampiona. I u drugom meču polufinala izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE