EVROLIGA: Mejkon trojkom u poslednjoj sekundi srušio Fener u Istanbulu (VIDEO)

U 34. kolu Evrolige, poslednjem u okviru ligraškog dela, u veoma neizvesnoj utakmici košarkaši Panatinaiskosa su odneli pobedu iz Istanbula protiv Fenerbahčea, slavivši sa 62-59.

U utakmici bez rezultatskog značaja, jer oba velikana evropske košarke nisu uspela da se plasiraju u četvrtfinale, nijednog trenutka nije viđena dvocifrena prednost.

Timovi su se uglavnom u prednosti smenjivali prema intervalima. Tako je PAO tokom prve deonice prešao u vođstvo koje nije ispustio nijednog trenutka u prvom poluvremenu, na kraju kog su vodili sa 38-32.

Grčki tim je vodio i većim delom trećeg kvartala, sve dok Jan Veseli svojim 19. poenom u poslednjem minutu ovog perioda nije preokrenuo posle dužeg vremena, pa je domaćin vodio sa 45-44, a do isteka ovog dela dodatno su uvećali razliku, i ukupnom serijom od čak 12-0 stekli zalihu od 5 poena (49-44) pred ulazak u odlučujućih 10 minuta.

Činilo se da je sve dobro krenulo po tim koji vodi Aleksandar Đorđević, pa su posle nepuna tri minuta u poslednjoj četvrtini poveli sa +8 (56-48) poenima Flojda, ali prednost je polako počela da se topi.

Novi preokret (59-58) je doneo Papapetru na 80 sekundi do kraja utakmice, a posle polovičnog učinka Veselog sa linije slobodnih bacanja, Deril Mejkon je trojkom u poslednjoj sekundi preko ruke direktno doneo pobedu Panatinaikosu.

Papapetru je bio najefikasniji na utakmici sa 21 poenom, 6 asistencija i 3 skoka, dok je Jorgos Papajanis zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova, uz jednu asistenciju. Junak utakmice Mejkon je upisao 12 poena, 5 asistencija i skok.

Na drugoj strani je Jan Veseli postigao 20 poena, uz 7 skokova, dok je Pjerija Henri imao 16 poena i 4 asistencije.

Srpski košarkaši se nisu našli u sastavima svojih timova. Marko Gudurić nije igrao u Feneru, a Nemanja Nedović i Stefan Jović u Panatinaikosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE