Oslabljeni Radnički želi pobedu u Lučanima

Fudbaleri Radničkog sutra od 18.30 sati gostuju ekipi Mladosti u Lučanima u susretu poslednjeg 30. kola regularnog dela sezone u Superligi Srbije.

Utakmica u Lučanima je od velikog značaja za niški tim. Radnički u ovo kolo ulazi samo tehnički kao petoplasirani na tabeli sa 40 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Voždovac. U suštini je niški tim četvrti, jer se nakon 30. kola gleda međusobni skor u slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova, a tu je tim Radoslava Bataka uspešniji od Voždovca.

To znači da bi Radnički pobedom u Lučanima u plej-of ušao sa četvrtog mesta, što bi mu u preostalih sedam kola doigravanja donelo četiri meča kod kuće i tri u gostima. Ukoliko završi kao peti, imaće tri utakmice na Čairu i četiri gostovanja.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak optimista je pred teško gostovanje.

Idemo na na pobedu. Znamo šta nam ona donosi za nastavak sezone i želimo da osvojimo tri boda u Lučanima. Neće nam biti lako. Igramo protiv tima koji je jako neugodan na domaćem terenu. Radi se o takmičarskoj i fizički snažnoj ekipi, koju je izuzetno teško slomiti u Lučanima. Ali mi nemamo puno izbora. Želimo da u plej-of uđemo sa četvrtog mesta, naš cilj je tu budemo i nakon poslednjeg 37. kola i svaka utakmica do kraja je za nas malo finale. Igrači su dobro radili tokom ove sedmice, analizirali smo protivnika do tančina i u Lučane odlazimo u dobrom raspoloženju i puni samopuzdanja. Poraz od Zvezde nas nije uzdrmao, dok smo igrali 11 na 11 dobro smo se držali i rekao sam mojim igračima da je prvo poluvreme te utakmice model po kojem moramo igrati tokom svih 90 minuta na svakom meču, rekao je Batak.

Radnički se pred utakmicu u Lučanima suočava sa ozbiljnim kardrovskim problemima.

Savić je dobio crveni karton protiv Crvene zvezde, Kovačević i Kasalica su se povredili na toj utakmici, a na jučerašnjem treningu se povredio i Jamkam, koji je pod velikim znakom pitanja. Izostanak ovih fudbalera biće veliki hendikep za nas, ali imamo „dugačku“ klupu i ostali igrači su spremni da ih zamene. Ponavljam da smo spremni, motivisani i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da dobijemo ovaj meč, završio je Batak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE