Navijači Olimpijakosa bojkotovali utakmicu sa Šahtjorom: Trebalo je da osude i bombardovanje Srbije 1999.

Večaras je na stadionu Karaiskaki odigrana humanitarna prijateljska utakmica između Olimpijakosa i Šahtjora iz Donjecka, povodom gopolitičke krize koja se dešava u Ukrajini.

Međutim, svoje miljenike nisu bodrili najvatreniji navijači crveno-belih, popularni “Gate 7”, a tim povodom su izdali saopštenje, u kom su istakli da Srbija nije imala takav tretman prilikom NATO bombardovanja 1999. godine.

Povodom današnje prijateljske utakmice naš stav je jasan. Ne želimo da se kao najveća navijčka grupa u Grčkoj mešamo u političke igre koje za posledicu imaju stradanja civila i nevinih žrtava. Ovo je rat koji je počeo 2014. godine i obeležen je zločinima sa obe strane. Nije bitno da li Amerika ili Rusija vode takve ratove, stoji u saopštenju, a dalje se pravi osvrt na situaciju u kojoj se nekada nalazila naša zemlja.

Kao što mi osuđujemo rat u Ukrajini, tako su svi morali da osude bombaradovanje Srbije 1999. godine. Podsećamo i gospodina Zeleneskog, predsednika Ukrajine, da u Evropi postoji država koja je okupirana 48 godina. To je Kipar. Još jednom želimo da istaknemo da smo za mir, ali da ne želimo politiku na našim tribinama, naveli su iz navijačke grupe grčkog velikana.

Olimpijakos je ovu utakmicu dobio minimalnim rezultatom 1-0, golom Soareša u 22. minutu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE