Nidam: Očekujte ratnike u Beogradu, dolazimo da pobedimo Partizan!

Partizan će u osmini finala Evrokupa igrati protiv ekipe Burse koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević.

Jedan od ključnih igrača turskog tima je američki plejmejker Derek Nidam, bivši igrač Mornara iz Bara.

On je za Mocart sport izneo očekivanja pred susret sa crno-belima koji će imati prednost domaćeg terena u Beogradu.

Njegov tim je ove sezone napravio značajan iskorak u Evrokupu plasiravši se u plej-of ali tu ne nameravaju da se zaustave.

Zadovoljni smo, cilj je bio da se domognem plej-ofa u Evrokupu. To što se igra na jednu utakmicu nam i odgovara, jer je potrebno da samo jedno veče budemo posebno raspoloženi kako bi nastavili dalje, rekao je on.

O predstojećoj utakmici sa Partizanom američki košarkaš kaže:

Težak zadatak je pred nama. Prilično sam siguran da je Partizan favorit. Legendarni trener kao što je Obradović, prema mom mišljenju najbolji u Evropi, nesumnjivo će dobro spremiti tim. Da budem iskren, taj tim je napravljen za Evroligu i pred nama je veliki izazov, rekao je on i posebno pažnju obratio na trenera crno-belih Željka Obradovića.

Trener Obradović. Vratio je pobednički mentalitet, ponos Partizanu. Videli smo i u Evrokupu da ti momci daju sve od sebe na svakoj utakmici i krasi ih zajedništvo. To je sve zasluga trenera. Uspeo je da uklopi sve te igrače i ubedi ih da veruju u sistem. To je teško uraditi.

Takođe, dotakao se svojih sunarodnika koji nastupaju za Partizan, a to su Panter i Ledej.

Igrao sam protiv Kevina Pantera kada je bio u Zvezdi. Veoma talentovan strelac, ima strašno telo. Ledej je sjajna četvorka, veoma snažan, lepak koji drži Partizanov tim na okupu. Njih dvojicu vidim kao lidere. Oni iznesu na teren šta god da Obradović isplanira.

O navijačima Paritzana kaže:

To su jedni od najboljih navijača. Uvek je bilo zabavno igrati pred njima. Buka koju prave, navijanje, zviždanje – divno je igrati za, ali i protiv njih. Sjajna atmosfera. Prilično sam siguran da će imati punu dvoranu u plej-ofu. Biće to jedinstveno iskustvo, koje je mali broj igrača mogao da iskusi

Nidam kaže da je svestan težine meča koji očekuje njegovu ekipu ali da su oni spremni na veliki izazov.

Očekujte ratnike. Dolazimo sa željom da pobedimo. Zbog činjenice da se igra samo jedan meč verujemo da imamo šansu. Daćemo sve od sebe, igrati sjajnu odbranu, potruditi se da napad funkcioniše. Videćemo, ukoliko ostanemo u egalu do kraja, verujem da imamo šansu, zaključio je iskusni Amerikanac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE