POTPUNA PROPAST: Ugašen još jedan dugogodišnji član Serije A!

Višegodišnji učesnik Serije A Katanija još jedan je u nizu timova sa Čizme koji se ugasio usled finansijskih problema.

Iz ovog kluba su proglasili bankrot, što automatski znači da su izbačeni iz Serije C, trećeg ranga italijanskog fudbala.

Iako je bankrot proglašen još u decembru, dozvoljeno im je da nastave takmičenje jer je klub stavljen na aukciju, ali pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, neizbežno je bilo gašenje.

Ovo je potvrdio i predsednik takmičenja u kom je nastupao tim sa Sicilije.

Sa velikim bolom moram da potvrdim da je klub proglasio banktrom i da ne može da nastavi sa takmičenjem u Seriji C. Ovo je situacija sa kojom, kao predsednik Lige, nikad nisam želeo da se suočavam. U ovoj završnoj fazi izneti su neki potpuno besmisleni predlozi koji su doveli do najneprijatnijih zaključaka, istakao je predsednik Serije C Frančesko Đireli.

Ovo je drugi sicilijanski klub koji je igrao važnu ulogu u Seriji A, a koji je zadesila ovakva sudbina, posle Palerma.

Ovaj tim je u elitnom rangu italijanskog fudbala proveo 17 godina, a posle povratka 2006. bio je prepoznatljiv tim Serije A. Međutim, nastali su problemi finansijske prirode i Katanija je 2014. ispala u Seriju B, a i odatle izbačena sezonu kasnije zbog nameštanja utakmica. Od tada je životarila u Seriji C, sve do sada.

Na klupi ovog tima je u sezoni 2009/2010 sedeo naš Siniša Mihajlović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi odlazak iz Partizana: Fudbaler napustio crno-beli tabor

Fudbaler Partizana Denil Kastillo neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Radničkog iz Kragujevca. On je završio svoju misiju u...

POVEZANE OBJAVE