De Jong je heroj Barselone: Pobeda u samoj završnici (VIDEO)

U okviru 31. kola španske Primere fudbaleri Barselona pobedili su Levante rezultatom 2:3 .

U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika, ali za nijansu je domaćin bio bolji, pa se na pauzu otišlo sa 0:0. 

Drugo poluvreme je počelo jako i borbeno. Prvi do gola stigli su domaćini, lDani Alves je skrivio jedanaesterac, a siguran sa penala bio je Hose Luis Morales. U 55. minutu, sudija je još jednom dosudio penal za Levante, ali ovog puta je Ter Štegen sjajno odbranio.

Kazna za promašeni penal stigla je četiri minuta kasnije, na centaršut Usmana Dembelea, Pjer-Emerik Obamejagng je pogodio za izjednačenje. Četiri minuta došlo je do preokreta. Gavi je proigrao razigranog Pedrija, a ovaj bez problema matirao golmana domaćih.

Levante se nije predavao, igrao je dobro i napadao pa je dobio i treći penal na utakmici. Loptu je ovoga puta uzeo Gonzalo Melero i pogodio.

Kada se mislio da će se utakmica završiti bez pobednika, videli smo gol De Jonga u završnici meča.  Luk de Jong koji je ušao samo nekoliko minuta ranije iskoristio je prvu šansu koju je imao. Đordi Alba je sa levog boka centrirao a holanski napadač fenomenalnim udarcem glavom pogodio za 3:2 i stavio tačku na utakmicu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE